Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorii financiari din România, scenariu negru: veniturile angajaților vor scădea în următoarele 12 luni

www.agerpres.ro
bani, scădere, indicator

Aproape trei sferturi dintre directorii financiari din România (73%) estimează, pentru următoarele 12 luni, o scădere a cererii interne, în timp ce peste două treimi (67%) se aşteaptă la o diminuare a veniturilor, reiese din rezultatele studiului CFO Survey România, realizat de Deloitte în perioada aprilie - mai 2020.

În aceste condiţii, directorii financiari iau în calcul, ca principală strategie pe durata următorului an, reducerea costurilor (58%), urmată, la distanţă mare, de asigurarea fluxului de numerar (16%) şi de creşterea organică (13%). Datele centralizate în studiul de specialitate arată că doar 9% dintre respondenţi mai estimează o creştere a investiţiilor în următoarele 12 luni, faţă de 39%, la finalul lui 2019. De asemenea, proporţia celor care anticipează o scădere a numărului de angajaţi este de 44%, potrivit Agerpres.

Citește și: Motivarea CCR care scoate interceptările SRI din dosarele penale: de ce i-au dat judecătorii dreptate lui Valeriu Zgonea

Potrivit sursei citate, principala îngrijorare a directorilor financiari pentru acest an este legată de scăderea cererii, 73% dintre participanţi estimând o scădere a cererii interne, iar 45% dintre ei a cererii externe. În acelaşi timp, ponderea celor care se aşteaptă la o scădere a veniturilor este de 67%, în condiţiile în care, la finalul lui 2019, 78% dintre ei estimau venituri în creştere.

Cercetarea Deloitte evidenţiază şi faptul că 75% dintre participanţii la sondaj sunt pesimişti cu privire la viitorul apropiat, chiar dacă mulţi dintre aceştia se aşteaptă ca evoluţia financiară a companiei pe care o reprezintă să fie puternic afectată de criza economică generată de pandemia de COVID-19.

Referitor la măsurile anunţate de România pentru a sprijini economia locală în lupta cu efectele crizei sanitare, 58% dintre directorii financiari chestionaţi le consideră mai puţin eficiente decât pe cele adoptate de alte state europene.

La nivel de companie, principalele măsuri adoptate în contextul COVID-19 au fost implementarea muncii la domiciliu (87%) şi renegocierea contractelor în derulare (73%). Totodată, companiile din România au tratat cu prioritate îmbunătăţirea sistemelor IT pentru a permite munca la distanţă (peste 35%) şi, de asemenea, 28% dintre respondenţi spun că s-au concentrat pe transformarea digitală în vânzări, în relaţiile cu clienţii şi în lanţul de aprovizionare.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500 sunt clienţi Deloitte, prin intermediul reţelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de ţări şi teritorii.

În România, Deloitte este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din ţara noastră şi oferă, în cooperare cu Reff & Asociaţii | Deloitte Legal România, servicii de audit, de consultanţă fiscală, servicii juridice, de consultanţă în management şi consultanţă financiară, servicii de managementul riscului, soluţii de servicii şi consultanţă în tehnologie, precum şi alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.700 de profesionişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.