Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Aeroportului Cluj scapă de procesul de corupție: a intervenit prescripția faptelor

Radu Pop
Stiri de Cluj
david ciceo

Directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, judecat pentru luare de mită, scapă de acuzații, după ce procesul a fost finalizat fără o condamnare. A intervenit în acest proces prescripția faptelor. Situația este similară și pentru afaceristul Ioan Bene.

Decizia Tribunalului Cluj de marți, 23 mai: „Stabileşte drept lege penală favorabilă inculpatului Ciceo David Ioan legea penală incidentă în perioada 24.06.2018-29.05.2022. În temeiul art. 396 alin. 6 şi 8 rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.proc.pen. dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului C.D.I, cu privire la comiterea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 5 C.pen., faţă de intervenirea prescripţiei răspunderii penale.

În temeiul art. 396 alin. 6 şi 8 rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.proc.pen. dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului B.I, cu privire la comiterea infracţiunii de dare de mită prev. de art. 255 alin. 1 C.pen. 1968 rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 5 C.pen., faţă de intervenirea prescripţiei răspunderii penale.

În temeiul art. 289 alin. 3 C.pen. dispune confiscarea imobilului situat în Cluj Napoca, str. Trifoiului nr. 53, jud. Cluj constituit din teren în suprafaţă de 1269 mp înscris în CF nr. 250749 Cluj Napoca, cu construcţie pe trei nivele S+P+2E în suprafaţă totală de 764,21 mp”.

Context

Faptele de dare și luare de mită ale inculpaților David Ciceo și Ioan Bene (instrumentate în acest dosar penal nr. 1250/117/2017) se referă la cazul de corupție care zguduia Clujul în 2014, informează Actual de Cluj. La vremea respectivă, firma Construcții Napoca, condusă de afaceristul Ioan Bene primea cu dedicație (printr-o licitație trucată de Aeroportul Cluj), contractul pentru realizarea unor lucrări de investiție semnificative în incinta Aeroportului, la noua pistă de aterizare-decolare. Intervenția DNA Cluj asupra modului în care firma lui Bene a obținut contractele în Aeroport a dus la condamnarea și arestarea fostului președinte liberal al Consiliului Județean, Horea Uioreanu, singurul care a plătit pentru furturile din regia aeroportuară clujeană, arată sursa citată.

Cazul de dare și luare de mită care-i viza pe inculpații David Ciceo și Ioan Bene s-a disjuns din marele dosar de corupție care a dus la condamnarea lui Horea Uioreanu, informează Actual de Cluj. De aproximativ doi ani au avut nevoie procurorii să-i trimită în judecată pe David Ciceo și Ioan Bene (prin acest dosar disjuns, nr.1250/117/2017), iar de atunci judecătorii au semnalat și constatat mai multe neregularităţi care au tot fost tergiversate de procurori astfel că și pronunțarea sentinței a fost amânată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.