Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul artistic al Teatrului Naţional 'Marin Sorescu' din Craiova, despre proiectul Ziua Hektomeron: Oamenii au făcut magie pe scenă

teatrulalba.ro
teatru sala alba

A fost o nebunie şi oamenii au făcut magie pe scenă, a afirmat Vlad Drăgulescu, directorul artistic al Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova şi coordonatorul proiectului Ziua Hektomeron, marţi seară, la finalul celor peste 25 de ore de spectacol maraton.

"A fost o nebunie şi nu-mi vine să cred că oamenii au rezistat aşa cum au rezistat şi că au făcut magie pe scenă, pentru că totul s-a desfăşurat aproape impecabil, nu au fost erori majore, nu s-a întâmplat nimic din ceea ce ne temeam că s-ar putea întâmpla în cele 25 de ore şi cred că asta îi transformă în momentul de faţă poate în cea mai tare echipă", a declarat Vlad Drăgulescu pentru AGERPRES.

El a precizat că spectacolul, început luni, la ora 19,00, s-a încheiat după 25 de ore şi 28 de minute, scrie Agerpres.ro.

"În ianuarie efectiv am început repetiţiile pentru acest proiect, însă pregătirile au început cu câteva luni înainte de luna ianuarie. Spectacolul început ieri s-a încheiat după 25 de ore şi 28 de minute", a spus Drăgulescu, precizând că a dorit ca acest maraton să se încheie cu Tarantela, "pentru că Tarantela este, de fapt, un dans pentru viitor".

Drăgulescu a menţionat că nu ştie încă numărul exact de spectatori care au participat fizic la maraton, dar în online, cu trei ore înainte să se încheie spectacolul, erau vizualizări din 70 de ţări.

Maratonul teatral Ziua Hektomeron a fost închis cu performance-ul lui Marius Manole, regizat de Radu Afrim.

"Aici, pe scenă, în faţa noastră, se găsesc toţi cei care timp de mai bine de opt luni au muncit să vedeţi, în aceste două seri, acest spectacol unic, un spectacol de peste 25 de ore, un spectacol la care au lucrat 100 de regizori din 100 de ţări, şi vedeţi aici cealaltă parte (...) adevăraţii eroi care au făcut istorie astăzi. (...) O să încheiem cu aplauze pentru minunaţii mei colegi care, credeţi-mă, şi-au sacrificat de foarte multe ori zile, nopţi, pentru a ţine această nebunie de mai bine de şase luni de zile, proiectul Hektomeron", a spus coordonatorul proiectului, mulţumind tuturor celor care l-au ajutat să ducă la bun sfârşit proiectul.

Ziua Hektomeron, maratonul teatral programat a se desfăşura timp de peste 25 de ore, în care a fost prezentat întreg "Decameronul" lui Boccaccio, pregătit de 100 de regizori din 100 de ţări, a început luni, pe scena Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova.

"Ziua Hektomeron înseamnă reuniunea celor 100 de episoade pe care Teatrul Naţional 'Marin Sorescu' din Craiova le-a pregătit împreună cu 100 regizori din 100 de ţări. Acum, practic, avem parte de show-ul întreg, de întreg Decameronul lui Boccaccio, un spectacol care va avea în plus faţă de unirea celor 100 de episoade şi povestea pe care noi o aducem din punct de vedere vizual şi muzical în interludiile dintre episoade, poveste ce va lega anul 1360, mijlocul secolului XIV, de secolul nostru, de anul 2020-2021", a declarat Vlad Drăgulescu pentru AGERPRES, înaintea începerii evenimentului.

Proiectul internaţional "Hektomeron" al Naţionalului craiovean, inspirat din "Decameronul" scris de Giovanni Boccaccio, a început la jumătatea lunii ianuarie şi timp de 100 de zile, pe website-ul www.hektomeron.com a fost difuzat în regim de livestreaming, din Sala Studio a teatrului, câte un episod al Hektomeronului.

Înregistrările celor 100 de episoade pot fi vizionate în continuare, gratuit, pe site-ul www.hektomeron.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.