Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Samsung demisionează deși compania se așteaptă la profituri record

www.agerpres.ro

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a anunțat vineri că directorul general Kwon Oh-Hyun intenționează să demisioneze în luna martie 2018, chiar dacă compania estimează că în trimestrul al treilea va realiza un profit record, informează AFP.

Demisia surprinzătoare a lui Kwon Oh-Hyun vine într-un moment în care Samsung se străduiește să depășească un scandal provocat de arestarea moștenitorului grupului Jay Y. Lee într-un scandal de corupție, anunță Agerpres.

Citește și: Samsung se aşteaptă la un profit-record în al treilea trimestru al anului

În paralel cu demisia CEO-ului, Samsung Electronics a estimat că în perioada iulie-septembrie 2017 a realizat un profit operațional record de 14.500 miliarde woni (12,8 miliarde de dolari), de aproape trei ori mai mult decât rezultatul de 5.200 miliarde woni înregistrat în perioada similară a anului trecut. Vânzările sunt așteptate să crească cu 29,65% până la 62.000 miliarde woni. Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, va da publicității rezultatele finale la sfârșitul acestei luni.

În pofida acestor rezultate spectaculoase, directorul general Kwon Oh-Hyun a declarat că Samsung trece printr-o "criză fără precedent" atunci când și-a anunțat intenția de a demisiona.

"Din fericire, compania produce în prezent cele mai bune rezultate din istorie dar acesta este doar rezultatul deciziilor și investițiilor făcute în trecut. Pe măsură ce ne confruntăm cu o criză internă fără precedent, cred că a venit timpul pentru companie să înceapă din nou, cu un nou spirit și o conducere tânără care să poată răspundă mai bine la provocările care apar de pe urma evoluțiilor rapide din industria IT", a spus Kwon Oh-Hyun.

În vârstă de 64 de ani, Kwon Oh-Hyun este considerat al doilea om în ierarhia Samsung Group. Pe lângă funcțiile de CEO și președinte al Consiliului de Administrație la Samsung Electronics, Kwon Oh-Hyun conduce diviziile de componente, care includ chipurile de memorie și display-uri. Samsung Group este cel mai important conglomerat din Coreea de Sud cu afaceri care variază de la producția de smartphone-uri la hoteluri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.