Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dirijorul elvețian Charles Dutoit a susținut primul concert cu Filarmonica din Paris, după punerea lui sub acuzare pentru agresiuni sexuale

budapestinc.com
opera budapesta

Dirijorul elvețian Charles Dutoit a revenit pe scenă duminică, la Filarmonica din Paris, Franța, pentru prima dată după ce a fost acuzat de agresiuni sexuale, arată Associated Press, potrivit mediafax.

Citește și: Atomica a fost lansată! Ce vrea să elimine Guvernul – Sute de mii de români sunt vizați

Cunoscutul dirijor elvețian a fost acuzat de zece femei de agresiune sexuală și hărțuire.

Publicul l-a ovaționat în mod repetat pe muzicianul în vârstă de 82 de ani, care a negat orice infracțiune și nu a fost pus sub acuzare.

Reclamantele au susținut că le-a fost teamă să se adreseze poliției în momentul infracțiunii, ca nu cumva să le fie afectate carierele. Faptele ar fi avut loc între 1985 și 2010, iar acuzațiile au fost făcute prin intermediul Associated Press, în 2017 și 2018, când cele mai multe cazuri erau prea vechi pentru o acțiune în justiție.

Cei mai mulți spectatori ai Filarmonicii din Paris s-au arătat nedumeriți privind acuzațiile. Printre cei care s-au declarat șocați de apariția dirijorului duminică se numără soprana Anne-Sophie Schmidt, care a declarat, în 2018, că muzicianul a împins-o într-un perete, a pipăit-o și a sărutat-o cu forța în 1995, în timp ce lucrau la Paris.

Soprana a deplâns "mesajul catastrofal" transmis de întoarcerea dirijorului victimelor acestuia și a cerut să fie luate în seamă acuzațiile formulate de femei din trei țări.

Dutoit a dirijat într-un concert de Hector Berlioz de trei ore, fără pauză, apariția sa fiind o soluție de ultim moment, după ce l-a înlocuit pe dirijorul programat inițial să conducă evenimentul, dar care s-a îmbolnăvit.

Orchestra a votat dacă sprijină sau nu revenirea lui Dutoit, iar rezultatul votului a fost negativ, spune una dintre interpretele care au urcat duminică pe scenă. Până la urmă, decizia finală a fost luată de conducerea orchestrei, care a afirmat că Dutoit era singurul dirijor disponibil care avea experiența necesară.

Dutoit este considerat specialist în interpretarea operei lui Berlioz. Muzicianul a câștigat un premiu Grammy și a condus câteva dintre cele mai cunoscute orchestre din lume. Între timp, Dutoit s-a angajat în Rusia și va prelua postul de dirijor invitat al Orchestrei Filarmonice din Sankt Petersburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.