Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuţie între Tăriceanu şi ministrul maghiar de externe pe tema refugiaţilor

tariceanu-constantin-alde

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a discutat vineri cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior din Ungaria, Peter Szijjarto, despre problematica refugiaţilor, în cadrul convorbirilor evidenţiind-se faptul că este necesară o abordare echilibrată între nevoia de solidaritate la nivel european şi protejarea intereselor cetăţenilor statelor membre, informează un comunicat de presă al Senatului.

De asemenea, Tăriceanu a subliniat că punerea în practică a unor proiecte comune în domenii importante, precum infrastructura de transport şi infrastructura energetică, reprezintă o prioritate în relaţiile bilaterale dintre cele două ţări, astfel că o concentrare a eforturilor în această direcţie este în beneficiul reciproc. El a dat ca exemplu oportunitatea continuării proiectelor de interconectare a conductelor de gaz şi a reţelelor de transport rutier. Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat totodată rolul constructiv al UDMR în activitatea parlamentară, apreciind colaborarea foarte bună cu reprezentanţii grupului Uniunii din Senat.

"La rândul său, partea ungară a subliniat faptul că România este un partener strategic pentru Ungaria, salutând totodată nivelul semnificativ al schimburilor economice, România fiind al doilea partener comercial pentru Ungaria. Ministrul de externe ungar a mai menţionat necesitatea creşterii încrederii companiilor româneşti şi ungare în mediul investiţional din cele două ţări. Se au în vedere măsuri precum acordarea de către instituţii bancare din Ungaria de credite menite să stimuleze dezvoltarea IMM-urilor din România", a informat sursa citată. Partea ungară a mai subliniat faptul că atât comunitatea românească din Ungaria, cât şi comunitatea maghiară din România reprezintă o punte de legătură între cele două ţări. A fost salutată perspectiva deschiderii de noi institute culturale în România şi în Ungaria şi oportunitatea continuării cooperării în domeniul culturii şi al educaţiei, se mai arată în comunicatul Senatului.

Din partea română au participat la întrevedere senatorul Daniel Barbu, membru al Comisiei pentru politică externă, şi Daniel Budurescu, vicepreşedinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior din Ungaria, Peter Szijjarto, a efectuat vineri o vizită la Bucureşti la invitaţia ministrului de Externe, Lazăr Comănescu, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.