Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuții în SUA: Belarus va permite tranzitul de cereale din Ucraina, fără condiții prealabile (ONU)

arcpublishing.com
cereale-ucraina

Belarus a anunțat vineri Organizația Națiunilor Unite că va permite, fără condiții prealabile, tranzitul de cereale din Ucraina pe teritoriul său pentru exportul prin porturile lituaniene, a declarat un purtător de cuvânt al ONU, citat de Reuters, anunță Mediafax.

Ministrul adjunct de externe din Belarus, Iury Ambrazevici, s-a întâlnit vineri la New York cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, pentru a-i spune că nu există condiții prealabile pentru tranzitul cerealelor ucrainene, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

De asemenea, Ambrazevici „a reiterat solicitările guvernului său de a putea exporta propriile produse, care fac în prezent obiectul unor sancțiuni”, a precizat Dujarric într-un comunicat după întâlnire.

Belarus a fost afectat de sancțiunile occidentale, care au întrerupt exporturile sale de îngrășământ prin porturile din Marea Baltică.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că războiul Rusiei din Ucraina a agravat criza alimentară globală, împingând aproximativ 47 de milioane de persoane în „foamete acută” și declanșând necesitatea acordului de export din iulie, prin Marea Neagră, care a fost reînnoit pentru încă 120 de zile luna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.