Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Distribuţie Oltenia a finalizat instalarea a peste jumătate din cele 10.000 de contoare inteligente

electricitate electric

Distribuţie Oltenia a avansat în implementarea proiectului său de contorizare inteligentă din Craiova, finalizând instalarea a peste jumătate din cele 10.000 de contoare inteligente şi echipând 32 de posturi de transformare, a anunţat vineri compania potrivit Agerpres.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POIM 201 - 2020, Axa Prioritară 6: 'Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon, Obiectivul specific 6.3'.

"Contoarele montate în Municipiul Craiova folosesc tehnologia PLC (Power Line Communication) care transmite datele măsurate prin însăşi reţeaua de distribuţie a energiei electrice, operată de DEO, fără costuri suplimentare din partea consumatorilor de energie electrică", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, operatorul de distribuţie a adoptat soluţii digitale noi, componente ale sistemului de măsurare inteligentă, testând şi implementând în aria sa operaţională. Astfel, sistemul MDC (sistem de colectare a datelor măsurate) asigură colectarea datelor de la mai multe tipuri de contoare inteligente şi va fi utilizat pentru administrarea a aproximativ 450.000 de contoare inteligente, atât ale utilizatorilor industriali, agenţilor economici mici, cât şi ale consumatorilor casnici. Totodată, sistemul MDM (sistem de management al datelor măsurate) care va procesa datele a 1,4 milioane de contoare, dintre care 450.000 vor fi contoare inteligente, cu posibilitate de extindere la 1,1 milioane de contoare inteligente. Acesta asigură procesarea omogenă a datelor, oferind DEO posibilitatea de a analiza datele, şi pe baza rezultatelor, de a îmbunătăţi nivelul de calitate al serviciului de distribuţie a energiei electrice, în beneficiul utilizatorilor.

"În prezent, sistemele pilot atât pentru MDM cât şi pentru MDC sunt implementate, demonstrând funcţionalitatea şi aplicabilitatea mediului de contorizare inteligentă. Particularizarea sistemelor şi extensia funcţionalităţilor acestora se află în desfăşurare şi sunt realizate în paralel cu planul de implementare a contorizării inteligente la scară largă. Sistemul de măsurare inteligentă asigură premisa eficientizării consumului de energie pentru consumatorii din aria operaţională DEO care au montate contoare inteligente", se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.