Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Distrigaz Sud face PUBLICE cauzele INCREDIBILE de la care a izbucnit incendiul care a distrus cinci apartamente

ISU Cluj
Explozie

Echipele de intervenţie ale Distrigaz Sud Reţele au găsit, în apartamentul unde s-a produs explozia din Galați, mai multe cărămizi în aragazul folosir pentru încălzire. De asemenea, echipamentul de detecție gaze naturale nu era în funcțiune la momentul producerii exploziei, conform Mediafax.

Citește și: Date de ULTIMĂ ORĂ - Votul din diaspora s-a încheiat în 777 de secții/ STATISTICA de la ora 8

Potrivit unui comunicat transmis de Distrigaz Sud Rețele, dispeceratul a fost sesizat la ora 5.00 cu privire la explozia produsă în Galați.

Echipele de intervenţie ale companiei au izolat perimetrul şi sistat alimentarea cu gaze naturale a blocului respectiv.

În urma exploziei, proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe 25% din suprafața corpului și a fost transportat de urgență la spitalul din Galați. De asemenea, au fost afectate 3 apartamente din imobil în plus față de cel în care s-a produs explozia.

În aragazul folosit pentru încălzire din apartamentul în care s-a produs explozia au fost găsite mai multe cărămizi, iar echipamentul de detecție gaze naturale nu era în funcțiune la momentul producerii exploziei. De asemenea, în urma investigaţiilor tehnice efectuate de către Distrigaz Sud Reţele, nu au fost depistate scurgeri de gaze pe reţeaua de distribuţie în zona imobilului respectiv şi zona adiacentă.

„Reamintim clienților că trebuie să utilizeze aparatele consumatoare de gaze naturale conform instrucțiunilor de utilizare ale acestora. Menționăm de asemenea, că instalaţiile de utilizare a gazelor naturale nu sunt componente ale sistemului de distribuţie operat şi gestionat de către Distrigaz Sud Reţele, iar întreținerea și corecta funcționare a acestora revin în exclusivitate clienților”, arată sursa citată.

Alimentarea cu gaze naturale pentru toți clienții din imobil se va face doar după verificarea tehnică a instalației de utilizare a gazelor naturale de către o firmă autorizată de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Explozia s-a produs într-un apartament din orașul Galați, iar potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, nu a fost urmată de un incendiu.

În timpul intervenției, persoanele care locuiesc în blocul afectat au ieșit singuri din apartamente după ce au fost treziți de zgomotul produs de explozie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.