Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Medvedev amenință NATO: 'Rusia rămâne cu tot mai puține opțiuni decât un conflict direct. Suntem pregătiți!'

dw.com
Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev amenință NATO: 'Rusia rămâne cu tot mai puține opțiuni decât un conflict direct. Suntem pregătiți!'

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, lansează o nouă amenințare, după scandalul în care a fost implicat președintele Ucrainei. Vorbim practic de momentul în care un fost militar ucrainean care a luptat alături de nazişti în al Doilea Război Mondial a fost ovaţionat în Parlamentul Canadei.

„1. Fraternizarea animalelor canadiene condusă de prim-ministrul Trudeau în Parlamentul său cu naziștii.

2. Livrări de tancuri Abrams din arsenalele NATO.

3. Promite să furnizeze autorităților de la Kiev rachete cu rază mai lungă de acțiune a sistemului tactic de rachete ale armatei.

Se pare că Rusia rămâne cu tot mai puține opțiuni decât un conflict direct cu NATO pe teren, care s-a transformat într-un bloc deschis fascist precum Axa Hitler, deși de dimensiuni mai mari. Suntem pregătiți, deși rezultatul va fi atins cu un cost mult mai mare pentru omenire decât în ​​1945", a spus Dmitri Medvedev, pe Telegram.

Reacții din Rusia

Acțiunile ostile ale Canadei față de Rusia, inclusiv extinderea listelor de sancțiuni, nu vor rămâne fără răspuns din partea Moscovei, se precizează într-o declarație a Ministerului rus de Externe în legătură cu cinstirea în Parlamentul canadian a unui luptător din divizia SS "Galicia", informează Rador Radio România.

"Acțiunile ostile ale Guvernului canadian, care încearcă să depășească Statele Unite ale Americii în ceea ce privește sancțiunile antiruse, extinzând constant lista națională de sancţiuni pe seama politicienilor, a personalităților culturale, a membrilor familiilor celor supuși sancțiunilor și chiar a unor întregi instituții de învățământ, desigur, nu vor rămâne fără răspuns" - au subliniat surse din cadrul MAE rus. Acestea au declarat că "cinstirea publică a membrului Bandera, în vârstă de 98 de ani, Iaroslav Hunka, din cadrul Diviziei a 14-a SS Grenadier "Galicia", organizată în Parlamentul Canadei în timpul primirii președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, caracterizează cum nu se poate mai bine regimul premierului Justin Trudeau.

"În acest sens, surse din cadrul departamentului diplomatic rus au subliniat că partea rusă nu intenționează "să accepte felul în care liberalii canadieni cochetează cu nazismul". "Vom lua măsurile necesare în contextul relațiilor ruso-canadiene, care se confruntă cu o criză profundă din vina oficialului Ottawa" - au spus sursele MAE rus.

"Sperăm că forțele sănătoase din societatea canadiană se vor opune "fascizării" istoriei și a vieții de zi cu zi, încurajată de Guvern, care merge mână în mână cu rusofobia militantă" - au concluzionat surse din ministerul rus.

Context

Amintim că anterior, Associated Press a publicat poze care arată că, în timpul discursului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Parlamentul canadian, din 22 septembrie, cei adunați l-au salutat pe Hunka, în vârstă de 98 de ani, care în anii celui de-al Doilea Război Mondial a servit în divizia 1 ucraineană, numită și divizia SS "Galicia". Președintele Camerei Comunelor a Parlamentului canadian, Anthony Rota, și-a cerut scuze apoi pentru invitarea nazistului ucrainean. El a subliniat că aceasta a fost inițiativa sa, despre care membrii Parlamentului și delegația ucraineană nu ar fi știut. Biroul Primului Ministru al Canadei a pus incidentul pe seama președintelui Camerei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.