Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitro Kuleba s-a enervat după amenințările cu referendumuri pentru independență: Vom continua să eliberăm teritorii

kuleba

Ucraina "va continua să elibereze" teritorii "indiferent ce are de spus Rusia”, spune ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, ca răspuns la referendumul anunțat de separatiști. "Șantaj naiv cu amenințări și povești de groază” - a fost și reacția biroului lui Zelenski. Kuleba a reacționat la apelurile grăbite de a organiza o serie de referendumuri în teritoriile ocupate din estul și sudul Ucrainei pentru a se alătura Rusiei, conform The Guardian.

Citește și: Vladimir Putin face acuzații revoltătoare: președintele Rusiei susține că UE blochează donații de îngrășăminte, trimise de țara sa comunităților sărace

El a scris pe Twitter: " simulate nu vor schimba nimic. Și nici vreo hibridă nu va schimba nimic. Rusia a fost și rămâne un agresor care ocupă în mod ilegal părți din teritoriul ucrainean. Ucraina are tot dreptul să-și elibereze teritoriile și va continua să le elibereze, indiferent ce are de spus Rusia”. De asemenea, biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat la anunțurile bruște de referendumuri, conform CNN.

Andriy Yermak, șeful Biroului președintelui Ucrainei, a declarat pe canalul său Telegram: "Șantaj naiv cu amenințări și povești de groază despre , din partea celor care știu să lupte doar cu copiii și oamenii pașnici ... Așa arată frica de înfrângere. Dușmanul se teme, manipulează primitiv". Separatiștii din zonele ocupate ale Ucrainei au decis desfășurarea referendumului pentru alipirea la Rusia între 23-27 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.