Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA: Șeful din Poliția Română care se ocupa de Criminalitatea Organizată acționa ca un mafiot

dna

Constantin Bolboşanu, fostul director adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), e prezentat Tribunalului Militar Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta a fost reţinut luni seară de procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită, iar apoi a fost demis din funcție.

Iată ce au scris procurorii în referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Citește și: STENOGRAME din dosarul cazului Colectiv: Hai, dă-mi o sută de milioane de euro să autorizez

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză au rezultat următoarele:

”La data de 14.07.2015 numitul (....) a formulat un denunţ în care a arătat, în esenţă, că în perioada 2008-2009 a aflat de la persoane din mediul de afaceri cu legume-fructe că ofiţerul de poliţie judiciară Bolboşanu Constantin ar fi primit cu titlu de mită o sumă de bani, despre care denunţătorul susţine că ar fi auzit cuantumul de 300.000 euro, de la numitul (....), om de afaceri, pentru ca acesta să aibă asigurată protecţie din partea organelor de cercetare penală şi să primească soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat. De asemenea, denunţătorul a aflat că, ulterior, (....) a făcut presiuni pentru a-i fi restituită suma respectivă, întrucât la un moment dat a fost arestat.

Citește și: Ambasadorul SUA, Hans Klemm, anunț crucial despre baza de la Deveselu

(....) a declarat că suma de bani a fost de 100.000 euro şi a fost remisă unui intermediar, acesta plătind în perioada martieseptembrie 2007, cu o parte din sumă, lucrări de construcţii la imobilul lui Bolboşanu Constantin din com. Chiajna, iar cu restul de bani achitând două excursii în Turcia, respectiv Spania pentru Bolboşanu Constantin şi familia acestuia. Conform aceluiaşi martor, sumele de bani au fost plătite numitului (....) , care efectua lucrările de construcţii. Declaraţia martorului (....) este susţinută şi de martorul (....) , care a arătat că în perioada respectivă (....) ar fi beneficiat de sprijinul şi ajutorul comisarului şef Bolboşanu Constantin, contra unor sume de bani, din care acesta şi-ar fi finalizat construcţia unui imobil şi ar fi efectuat mai multe excursii în străinătate.

Citeşte şi: Atac dur al liberalilor la adresa Puterii: 'SOS! Oamenii au nevoie de ajutor imediat'

În cauză a fost audiat şi martorul (....) , fost director la S.C. (....) S.R.L., în perioada 1994-2014, având ca obiect principal de activitate construcţii – instalaţii, acesta a declarat că a fost rugat de o cunoştinţă ca începând cu luna martie 2007 să efectueze lucrări de construcţii şi reparaţii la o casă din comuna Chiajna. La două – trei săptămâni după primul contact cu proprietarul, martorul a aflat de la cunoştinţa care îl recomandase, că acesta se numeşte Bolboşanu. Lucrările au fost efectuate în perioada martie – septembrie 2007, însă plăţile au fost efectuate întotdeauna de către prietenul numitului Bolboşanu Constantin, iar nu de acesta personal. Martorul, ţinând cont de faptul că a trecut mult timp, nu reţine valoarea exactă, însă a aproximat că în total lucrările au costat circa 80.000 de lei.

Citește și: Poza pe care noul premier al României nu ar fi vrut să fie făcută publică

La 20.07.2015, martorul (....) a declarat că, în urmă cu circa două luni, întâlnindu-se întâmplător cu (....) pe aeroportul din Istanbul, acesta a relatat că i-ar fi dat unei cunoştinţe comune suma de 150.000 euro, fără a-i preciza scopul, însă martorul mai cunoaşte şi că acel prieten comun a intervenit la BOLBOŞANU CONSTANTIN pentru (....) .

Citește și: ADEVĂRUL despre Adrian Despot: Pozele cu el și patronii din clubul Colectiv / FOTO

Din datele şi informaţiile obţinute în cursul lunii septembrie 2015 a rezultat, referitor la legătura cu conotaţii infracţionale ce face obiectul cercetărilor, că în cursul anului 2013, cu ocazia unor cercetări efectuate de DIICOT-percheziţii la firme controlate de (....), interpuşii acestuia, (....) şi (....) , după începerea percheziţiilor de către ofiţerii de poliţie judiciară, au anunţat o persoană cu apelativul „directorul” pentru o întâlnire de urgenţă, făcând totodată referire şi la o persoană din (....), unde se afla dosarul, folosind pentru acesta titulatura „omul nostru de sus”. Deţinem date că, în referire la această activitate judiciară, BOLBOŞANU CONSTANTIN s-a declarat deranjat de faptul că măsurile respective au avut loc fără înştiinţarea lui în prealabil de către procurorul de caz.

Citește și: Şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca vorbește, în sfârșit, despre ”morții ascunși”

La 04.11.2015 a fost audiat martorul (....) a declarat că Bolboşanu Constantin (poreclit „naşul turcilor”), precum şi (....) , aveau ca preocupări dirijarea şi coordonarea unor anchete penale în sensul favorizării unor persoane în funcţie de disponibilitatea acelora de a le da diferite sume de bani.

Citește și: Mircea Badea scoate artileria grea în războiul cu Tudor Chirilă: Trage pe nas?

Martorul a exemplificat cu numiţii (....) şi (....), precum şi cu o situaţie din anul 2013, când numitul (....) a participat la o percheziţie efectuată de DIICOT la o societate comercială deţinută de interpuşi ai lui (....). Această relatare este legată, constatăm, de descrierea efectuată mai sus cu privire la atitudinea numiţilor (....) , care, în perioada de desfăşurare a percheziţiilor, doreau să vorbească cu „directorul”.

Citește și: Anunț ȘOCANT: Din 14, doar 2-3 o să supraviețuiască! Nu mai au nimic, li se văd mușchii

Vom reda mai jos mare parte din conţinutul declaraţiei:

„(....) După acest episod, până în anul 2010, eu nu am fost „deranjat” de vreun control serios din partea autorităţilor

statului.”, se arată în referatul procurorilor.

Citește și: Tataee, de la BUG Mafia, rupe tăcere: E HALUCINANT ce spune despre patronii de la clubul Colectiv

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.