Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA: FAPTE din AUGUST în dosarul pentru care se fac PERCHEZIȚII la CJ Iași - S-a descins în trei instituții publice

DNA

DNA transmite oficial că perchezițiile ce au loc, joi, la CJ Iași sunt în cadrul unui dosar penal în care sunt cercetate pretinse fapte de corupție ce ar fi fost comise cu incepere din luna august.

Concret, faptele din acest dosar ar fi actuale iar intervenția procurorilor DNA Iași una foarte rapidă.

Citește și: ALERTĂ SURSE Falimentara City Insurance CĂLCATĂ de procurorii PICCJ - Se ridică documente ...

Potrivit aceleiași surse sunt percheziționate și alte două sedii ale unor instituții publice în legătură cu faptele din acest nou dosar.

Perchezițiile se pot face doar cu acordul unui judecător, potrivit legilor aflate în vigoare, ceea ce înseamnă că în dosar este începută urmărirea penală și față de persoane fizice sau juridice, nespecificate în răspunsul oficial al Direcției.

„La solicitarea dvs. din data de 23 septembrie 2021, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021.

Citește și: RAPORT BOMBĂ privind ASASINATUL EXPLOZIV de la ARAD-Angajați MApN ce ar putea face parte din anturajul...

În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Iași, din care trei la sediul unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un răspuns oficial transmis la cererea STIRIPESURSE.

Citește și: Poziție FERMĂ a șefului DNA în fața judecătorilor din CSM - Respinge ALEGAȚIILE acestora....

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins joi, 23 septembrie, la Consiliul Județean Iași, chiar în biroul președintelui CJ Iași Costel Alexe.

Conform reporteris.ro, ar fi vorba despre o acțiune a DNA București și se prespune că ar fi vorba de celebrul schimb de terenuri Eternitatea-Cicoarei. În acest dosar sunt anchetați șeful CJ, Costel Alexe, mai mulți consilieri locali PNL și reprezentanți ai Primăriei Iași, care au orchestrat tunul imobiliar.

Procurorii ar mai putea căuta documente referitoare la domeniul familiei Alexe din localitatea de graniță Sculeni.

Citește și: SURSE Dealer de droguri ABONAT la festivalurile de răsunet, LUAT PE SUS de DIICOT - Urma să VÂNDĂ droguri la Untold

În acest moment, perimetrul din jurul biroului președintelui CJ este baricadat și nimeni nu are acces în zonă, în afară de organele de anchetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.