Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA insistă să se facă de râs: După ce a făcut valuri în presă, dosarul foștilor parlamentari PSD din vestul țării a fost trimis de instanță înapoi la procuror

DNA

Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Arad a pronunțat astăzi, pentru a doua oară, soluția în fond în dosarul penal în care foștii parlamentari PSD Căprar Dorel Gheorghe, Chisăliță Ioan Narcis, Jivan Luminița Maria și Tripa Florin Dan sunt acuzați, printre altele, alături de alți inculpați, de fapte de corupție și de serviciu.

Anterior, la începutul lunii ianuarie, Tribunalul Arad a dat DNA un termen de 5 zile în care să remedieze aceste neregularități și să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată, ori dacă solicită restituirea cauzei. Procurorii DNA au refuzat să remedieze problemele rechizitoriului, astfel că judecătorii retrimit oficial dosarul la parchet pentru refacerea anchetei.

  • Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. 3 lit. a Cod procedură penală, restituie Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Timişoara cauza penală, respectiv rechizitoriului emis în dosarul nr. 35/P/2019 la data de 06.04.2020, prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii: Chisăliţă Ioan Narcis; Jivan Luminiţa Maria; Pascu Patriciu Mirel; Lucaciu Mircea Andrei; Miuţescu Elisabeta; Ispravnic Cristian Ilie; Tripa Florin Dan; Băe?an Vasile Alin; Căprar Dorel Gheorghe; Zamiska Ioan-Iaromir; Horgea Cristian; Munteanu Bogdan Andrei şi Dima Cristian. Constată că neregularitatea rechizitoriului nu a fost remediată în termenul prevăzut de art. 345 alin. 3 Cod procedură penală, precum şi faptul că neregularitatea rechizitoriului atrage imposibilitatea stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare, în sumă de 2.200 lei, rămân în sarcina statului. Pronunţată în camera de consiliu din data de 17 martie 2022. Document: Încheiere finală (dezinvestire)  63/2022  17.03.2022

Amintim că acest dosar a fost instrumentat chiar de controversatul procuror Codrin Gavra, promovat de la DNA – Serviciul Teritorial Timișoara la structura centrală a DNA, în calitate de procuror șef adjunct al lui Crin Bologa, imediat după trimiterea în judecată a foștilor parlamentari PSD. Detalii AICI!

În faza inițială, judecătorul de cameră preliminară a explicat de ce a admis în parte cererile și excepțiile inculpaților privind neregularitatea rechizitoriului emis de DNA – Serviciul Teritorial Timișoara, în ceea ce privește descrierea faptelor pentru care inculpații au fost trimiși în judecată. Concluziile instanței sunt catastrofale pentru DNA și arată faptul că procurorul Codrin Gavra (promovat numărul doi în DNA central la scurt timp după trimiterea în judecată a fosților parlamentari PSD) nu doar că nu a putut proba niciuna dintre faptele penale reținute în sarcina acuzaților, dar nici măcar nu a fost în stare să descrie aceste fapte pretins săvârșite de către oamenii politici și de către celelalte persoane acuzate în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.