Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA lovește din nou: Trei afaceriști au fost reținuți după 71 de percheziții

dna

Trei persoane au fost reţinute, sâmbătă seară, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul jocurilor de noroc. Viorel Dănuța Costel calistru, patronii restaurantelor Dex și Tediu, sunt între cei 3.

În urma celor 71 de percheziţii efectuate sâmbătă la Botoşani, Suceava, Iaşi şi Neamţ, procurorii DNA au dispus reţinerea unui inspector de la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) - Serviciul Teritorial Nord - Est Suceava, dar şi a doi oameni de afaceri din Botoşani, care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc şi pariuri. Este vorba despre Ioan Teodorescu, fost comisar al Gărzii Financiare.

Citește și: Stelian Tănase: Partidul prezidențial - salt mortal

Inspectorul ONJN este acuzat de comiterea a 11 infracţiuni de luare de mită, o infracţiune de trafic de influenţă, o infracţiune de abuz în serviciu, două infracţiuni de folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate, o infracţiune de omisiune a sesizării şi o infracţiune de favorizarea făptuitorului, precum şi o infracţiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate comise în perioada august 2013 - 24 octombrie 2015.

Oamenii de afaceri sunt suspectaţi de dare de mită şi cumpărare de influenţă. Ei urmează a fi prezentaţi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Atac dur la adresa lui Traian Băsescu: Înainte-mergător al psihozei, a cărui ticăloșie e nesfârșită

În acelaşi dosar mai este cercetat şi un ofiţer de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, faţă de care a fost dispusă măsura controlului judiciar.

De asemenea, un avocat din Botoşani se află sub control judiciar pentru complicitate la luare de mită.

Procurorii DNA au efectuat, sâmbătă, 71 de percheziţii în patru judeţe din Moldova, printre care şi la sediile IPJ Botoşani şi la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc - Serviciul teritorial Nord-Est Suceava.

Citește și: România poate intra în război împotriva Statului Islamic

Ancheta a vizat activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, care ar fi fost desfăşurate sub protecţia unor funcţionari publici din cadrul acestor instituţii. Activităţile erau derulate de importanţi oameni de afaceri din Botoşani, prin societăţi care aveau puncte de lucru în patru judeţe - Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ -, marea majoritate a aparatelor fiind amplasate în spaţii din mediul rural.

Citește și: Cristian Tudor Popescu pune diagnosticul: E al treilea război mondial

Administratorii societăţilor ar fi pus la punct un mecanism de fraudare a bugetului de stat prin utilizarea unor aparate de tip "slot-machine" fără licenţă şi fără autorizaţie de exploatare. Cele peste două mii de aparate erau amplasate în circa 400 de puncte de lucru, iar pentru ascunderea provenienţei ilicite a câştigurilor aparatele aveau seriile de identificare şi softurile unora licenţiate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.