Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, lovitură la finalul campaniei electorale: un primar și viceprimar, trimiși în judecată într-un dosar cu fonduri europene

DNA

Un primar și un viceprimar din județul Suceava, dar și președintele unei asociații a crescătorilor de animale, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, relatează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al DNA-Serviciul Teritorial Suceava, în acest dosar sunt inculpați: președintele Asociației crescătorilor de animale „Gospodarul” Rîșca pentru săvârşirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, asociația respectivă, actualul viceprimar al comunei Rîșca și primarul localității, pentru săvârşirea infracțiunii de instigare la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au stabilit că în perioada 2010-2014, președintele Asociației crescătorilor de animale, instigat de cei doi edili, ar fi depus la APIA mai multe documente false și inexacte pentru a obține sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru o suprafață de peste 321 de hectare de pășune aparținând domeniului privat al comunei, dată spre folosință fără organizarea unei licitații publice.

Conform procurorilor, în realitate, cei doi edili ar fi condus Asociația respectivă și ar fi luat toate hotărârile, „ceilalți membri nefiind vreodată cooptați în luarea vreunei decizii”.

Prin aceste demersuri, s-ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile de 1,1 milioane de lei.

„De menționat este faptul că, după ce erau virate fondurile în contul Asociației, banii ar fi fost scoși eșalonat și împărțiți între cei trei inculpați (cei doi edili primind sumele cele mai mari pe care le-ar fi folosit într-o mică măsură în interesul localității pe care o administrau, restul fiind folosite în interes personal)”, mai arată procurorii DNA.

APIA a anunțat că se contituie parte civilă în cauză cu 832.783 lei, diferența de bani până la suma de mai sus fiind recuperată prin metoda compensației datoriilor. Procurorii susțin că s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin primarului și președintelui Asociației crescătorilor de animale. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.