Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, mişcare de ULTIMA ORĂ. Terenurile închiriate de CJ Teleorman, EXPERTIZATE

sigla dna

Terenurile de pe malul Dunării, închiriate pentru sume modice, de fosta conducere a Consiliului Judeţean Teleorman, vor fi expertizate!

Decizia vine de la procurorii anticorupţie, care l-au convocat astăzi, la DNA, pe fostul preşedinte al Consiliului, Adrian Gâdea, cercetat pentru abuz în serviciu, potrivit DIGI24.

Expertiza trebuie să stabilească valoarea terenurilor, dar şi prejudiciul. Adrian Gâdea este acuzat că, a închiriat ilegal unei firme şi unei persoane particulare, o insulă de pe Dunăre şi un braţ al fluviului - în total 80 de hectare.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Accident de PROPORŢII în Piteşti. Şase VICTIME, printre care şi doi COPII - VIDEO

Contractul a fost dat fără licitaţie pentru zece ani, adaugă oamenii legii, care îi investighează acum, şi pe un fost administrator public al judeţului Teleorman şi pe o contabilă de la Consiliul judeţean.

"S-a pus problema preluării unor imobile, ne-am subrogat în drepturi şi obligaţii, vorbim de nişte contracte încheiate de Apele Române, anterior preluării de către CJ Teleorman, în urma unor licitaţii, contractele fiind încheiate, repet, în urma unor proceduri de licitaţie organizate de Apele Române.", susţine Adrian Gâdea, fost preşedinte CJ Teleorman.

Citeşte şi: VIDEO - ALERTĂ în Hamburg după un ATAC ARMAT! Un mort şi mai mulţi RĂNIŢI după ce au fost ÎNJUNGHIAŢI într-un supermarket

Procurorii anticorupție precizează că, în luna ianuarie 2014, Adrian Ionuț Gâdea, în calitate de președinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul lui Mircea Dumitrescu, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu ar fi îndeplinit acte prevăzute în dispozițiile legislației primare, fapt ce ar fi condus la încheierea cu o societate comercială și o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha).

Concret, arată DNA, aceste contracte ar fi fost încheiate pe o perioadă de 10 ani (la prețuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună și 3.988 lei/lună, toate fără TVA), fără organizarea unei licitații și fără inițierea și parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu județean.

"Scopul acestora era darea suprafețelor respective în folosința temporară a locatarului pentru creșterea peștelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv și agrement, interzicându-se desfășurarea oricăror altor activități", arată DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.