Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA trece la contraatac: Eliberarea condiţionată a patronului Realitatea TV va fi CONTESTATĂ

evz.ro
dna

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie trec la contraatac. Procurorii au decis să conteste eliberarea condiţionată a patronului Realităţii TV, Maricel Păcurariu. COntestaţia a fost deja depusă. Totul se întâmplă la mai mult de o lună de la sentinţa dată de Judecătoria Brăila, deoarece abia acum au fost anunţaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila că s-a dat soluţia în acest caz, arată reprezentanţii DNA.

Citește și: Bill Gates lansează un avertisment FĂRĂ PRECEDENT: Vor muri zeci de milioane de oameni / VIDEO

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila nu a anunţat nici că urma să se judece, în 16 ianuarie, cererea de liberare condiţionată formulată de Maricel Păcuraru, mai arată DNA. Potrivit Legii 255/2013, în cauzele instrumentate de DNA, parchetele locale trebuie să anunţe Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a trimite un procuror să participe la şedinţa de judecată.

Citește și: ȘOC, ȘOC, ȘOC O profesoară și-a DECAPITAT iubitul, cu fierăstrăul, în timp ce făceau SEX / FOTO

În cazul de faţă, însă, la şedinţa în care s-a judecat cererea lui Maricel Păcuraru a participat un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, care a pus concluzii de admitere a liberării condiţionate a omului de afaceri, precizează reprezentanţii DNA. Ei mai spun că au depus contestaţie la decizia Judecătoriei Brăila, deşi termenul de depunere a fost depăşit, explicând că DNA nu a fost înştiinţat nici de faptul că urma să aibă loc termenul de judecată şi nici de decizia instanţei.

Citește și: INCREDIBIL Ce a făcut o femeie în autobuz după ce s-a DEZBRĂCAT / VIDEO

Instanţa care a decis liberarea condiţionată a patronului Realitatea TV, Maricel Păcuraru, a luat în calcul faptul că, în perioada detenţiei, acesta a participat la activităţi şi programe de educaţie şi moral religioase, a beneficiat de 180 de zile câştig pentru că a muncit constant şi a elaborat trei lucrări ştiinţifice. Concluzia magistraţilor de la Judecătoria Brăila a fost că Maricel Păcuraru a dat "dovezi temeinice de îndreptare", iar perioada din pedeapsă executată a fost suficientă pentru "reeducarea sa". Judecătoria Brăila a decis în 16 ianuarie 2017 să admită cererea de liberare condiţionată formulată de Maricel Păcuraru, condamnat, în 2014, la 4 ani de detenţie. Avocatul acestuia a susţinut în instanţă că Păcuraru a participat la acitivităţi de educaţie şi moral religioase, că a fost inclus în activităţi lucrative, că are în întreţinere 8 copii şi că suferă de boli cronice care nu pot fi tratate în penitenciar.

Citește și: Hugh Jackman are CANCER: Ce imagine a postat după o nouă terapie / FOTO

De altfel, Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului Brăila a transmis că Maricel Păcuraru e executat fracţia de pedeapsă necesară pentru a fi liberat condiţionat. El ar fi trebuit să execute cel puţin 974 de zile, iar în perioada 3.11.2014 - 9.01.2017 a executat efectiv 799 de zile plus încă 180 de zile, ca urmare a muncii prestate, din care 90 sunt obţinute ca urmare a elaborării a 3 lucrări ştiinţifice, rezultând astfel 979 de zile. Raportul comisiei mai consemnează că Păcuraru a fost sancţionat disciplinar o dată, a fost recompensat de 9 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi vizită şi "de 5 ori cu dreptul de a părăsi penitenciarul pentru 24 de ore, respectiv 3 şi 5 zile". "Prin urmare, apreciindu-se că perioada din pedeapsa executată de condamnat este suficientă pentru reeducarea sa, scopul pedepsei fiind îndeplinit, instanţa va admite cererea de liberare condiţionată", se arată în decizia instanţei, conform România TV. Şi reprezentantul Ministerului Public s-a pronunţat în favoarea admiterii cererii de liberare condiţionată a lui Maricel Păcuraru, solicitând, cu privire la cheltuielile judiciare, ca acestea să rămână în grija statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.