Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Do svidaniya, vodka! Rușii care refuză să se vaccineze ar putea primi interdicție la băuturi alcoolice

F. P.
io9.com
vodka

Capacitatea de a cumpăra băuturi alcoolice este în joc pentru rușii nevaccinați, care ar putea avea nevoie în curând să demonstreze că s-au vaccinat pentru a cumpăra băutură, informează publicația Daily Mail.

Un grup de lucru înființat pentru a opri răspândirea coronavirusului în regiunea Sverdlovsk are în vedere interzicerea vânzării de alcool persoanelor care nu au un cod QR care să arate că au fost vaccinați.

Într-o nouă mutare a autorităților locale, băutorii ar putea fi nevoiți să demonstreze că au primit vaccin înainte de a primi o „injecție” de vodcă.

Artyom Bakhterev, ministrul regional al complexului agroindustrial, a anunțat actualizarea prin canalele sale Telegram. El a spus: „Știm despre inițiativa participanților pe piață de a introduce coduri QR pentru cumpărarea de alcool. Suntem pregătiți să discutăm despre această măsură cu colegii și experții la următoarea întâlnire a sediului operațional.”

Acesată măsură a fost propusă inițial de restauratorul Yevgeny Uryupin din Ekaterinburg, un oraș din regiune, pe contul său Instagram său, a relatat Vesti.ru. Restaurantul a susținut că inițiativa ar putea încuraja oamenii să se vaccineze și să-i motiveze să consume mai puțin alcool.

Din 18 octombrie, multe zone din Rusia au impus restricții pentru a face față unei crize în creștere a coronavirusului printr-un sistem de coduri QR. În multe locuri, spațiile publice sunt acum deschise doar pentru cei care sunt vaccinați, au un test de coronavirus negativ sau s-au recuperat recent de Covid.

Numai cei care prezintă un cod QR care dovedește că îndeplinesc criteriile au voie să intre. Unele regiuni au anunțat și vaccinări obligatorii pentru cei peste 60 de ani.

Potrivit Reuters, doar aproximativ 48 de milioane din 144 de milioane de ruși erau complet vaccinați la jumătatea lunii octombrie, iar 51 de milioane au primit o singură doză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.