Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar unul din candidații PNL a semnat Declarația de Integritate: 'Este principala garanție'

facebook.com
mironescu razvan

După ce în luna decembrie a anului trecut, liberalii au votat la Consiliul Național al PNL criteriile de integritate care vor trebui să fie respectate la toate alegerile, mai nou au și elaborat un document care ar trebui semnat de către toți candidații la alegerile locale.

Vezi și: MASACRU în Siria: ISIS a ucis 175 de muncitori într-o fabrică

Dintre candidații PNL din București, până în prezent declarația de integritate nu a fost semnată decât de Răzvan Mironescu, candidatul  la Primăria Sectorului 6 sau cel puțin acesta este singurul care și-a asumat public acest aspect.

"Astăzi am semnat Declarația de Integritate asumată de toți candidați Partidului Național Liberal la alegerile locale din 5 iunie 2016. Este principal garanție pe care o ofer, fără ezitare, tuturor locuitorilor Sectorului 6!", a postat Mironescu pe facebook.

"Nu sunt și nu am fost implicat în infracțiuni sau cazuri de corupție, nu am fost condamnat și nici nu am fost trimis în judecată pentru astfel de fapte" sau "Nu sunt și nu am fost implicat în migrații politice/traseism, nici în comportamente de încălcare a moralei publice în exercitarea unor funcții publice" sunt doar două dintre prevederile declarației de integritate.

Ciudat este însă că în luna februarie au fost lansate o serie de zvonuri potrivit cărora liberalii l-ar susține la Primăria Sectorului 6 pe Ștefan Florescu, care canidează acum ca independent. Acesta însă nu s-ar fi încadrat deloc în criteriile de integritate impuse de PNL, cel puțin la capitolul trasesim politic. Florescu a candidat în 2012 la Primăria Sectorului 6 din partea PC, iar apoi s-a înscris în PSD, fiind convins că va fi și candidatul PSD. Despre Florescu se spune și că ar avea o strânsă legătură cu interlopii din Clanul Sportivilor încă de pe vremea când era șef al Administrației Piețelor din Sectorul 6.

Vezi și: SURSE: Jocuri subterane în PNL: Vasile Blaga, mesajul care dinamitează partidul

Principalul contracandidat al lui Mironescu este însă PSD-istul Gabriel Mutu, un apropiat al lui Dorin Cocoș și care până în 2008 a fost membru PDL. În prezent Gabriel Mutu este urmărit penal de DIICOT din octombrie 2014 într-un dosar care vizează activitatea unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscal și spălare a banilor proveniți din infracțiuni.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.