Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT - Cum a părăsit procurorul Lucian Onea colegiul de conducere al DNA

Inquam Photos / George Calin
lucian onea parchetul general

Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea a fost la un pas să fie pus sub control judiciar de Parchetul General în dosarul în care sunt acuzaţi de participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare. O cerere de recuzare a procurorului de caz l-a salvat pentru moment.

În luna mai, Parchetul General i-a pus sub urmărire penală pe Lucian Onea şi pe fostul procuror Mircea Negulescu, aceştia fiind acuzaţi că au constrâns o persoană să întocmească în fals o sesizare şi documente care au fost folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare. Pe 23 mai 2018, secţia de procurori a CSM a acceptat demisia lui Onea din funcţia de procuror-şef al DNA Ploieşti, acesta continuându-şi activitatea ca simplu procuror în cadrul aceluiaşi birou teritorial al DNA.

Vezi şi: Medicii dezvăluie secretul: De ce trăiesc femeile mai mult decât bărbaţii

Un aspect care nu a fost pe deplin lămurit a fost apartenenţa lui Onea la Colegiul de conducere al DNA. Într-un răspuns oficial, DNA informează că fostul procuror şef al DNA Ploieşti şi-a încheiat mandatul de trei ani în Colegiul de conducere al DNA la data de 3 octombrie 2017, fără ca acest mandat să fie reînnoit.

content-image

Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie - mai 2015, suspecţii Mircea Negulescu (la data săvârşirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) şi Lucian Onea (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare şi documente care să susţină cele reclamate în conţinutul acesteia. 

"Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti şi folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare", arăta Parchetul General.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.