Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documente din instanţă l-au dat de gol pe premierul britanic: Boris Johnson are o datorie neplătită

Agerpres - Reuters
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson, condamnat de un tribunal în octombrie să plătească o datorie de 535 de lire (624 de euro), nu s-a achitat nici acum de restanţă, la peste şase luni de la decizia justiţiei, au arătat documente publicate miercuri, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În contextul în care liderul conservator este vizat de o serie de acuzaţii în legătură cu integritatea sa, revista bilunară satirică Private Eye a dezvăluit existenţa acestei decizii a instanţei datând din 26 octombrie 2020, găsită într-o bază de date online a tribunalelor civile din Anglia şi Ţara Galilor.

Consultată de AFP, hotărârea justiţiei nu oferă detalii despre ce fel de datorie este vorba şi nici despre creanţier. Decizia îl menţionează în schimb în mod clar ca debitor pe Boris Johnson, înscris cu celebra adresă Downing Street 10, reşedinţa premierilor britanici din 1735.

Un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson a spus că echipa acestuia "analizează în prezent cazul".

"Pot confirma că aceasta nu are nimic de-a face cu renovarea imobilului din Downing Street, unde toate facturile au fost plătite, fie de guvern, fie personal de premier", a adăugat el făcând referire la renovarea costisitoare a locuinţei lui Johnson, care a dus la deschiderea unei anchete.

Comisia Electorală, care reglementează finanţarea partidelor şi a alegerilor, anchetează în acest moment modul în care liderul conservator a finanţat aceste lucrări, existând dubii privind participarea nedeclarată a unui donator bogat al Partidului Conservator, în valoare de 58.000 de lire (67.500 de euro).

Boris Johnson a afirmat că a plătit integral din buzunarul său renovările care au depăşit suma anuală ce îi este atribuită pentru a întreţine această locuinţă, negând că ar exista o lipsă de transparenţă.

Liderul în vârstă de 56 de ani este vizat şi de alte investigaţii. Autoritatea însărcinată cu respectarea regulilor parlamentare a indicat astfel la începutul lunii mai că anchetează modul în care el şi-a finanţat vacanţele de lux petrecute în Caraibe după victoria sa la alegerile legislative de la sfârşitul lui 2019.

Conform presei britanice, mai mulţi donatori conservatori ar fi fost abordaţi pentru a acoperi cheltuielile de îngrijire pentru fiul de un an al lui Boris Johnson, Wilfred.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.