Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dodon îşi continuă cu succes vizita la Moscova. A obţinut ridicarea unui embargou comercial

facebook/igor dodon
dodon si putin

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi-a continuat miercuri vizita de lucru începută cu o zi în urmă la Moscova, printr-o întâlnire cu şeful Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Viaceslav Volodin, în timp ce Rospotrebnadzor (Agenţia rusă pentru protecţia consumatorilor) a autorizat reluarea importului a 20 de tipuri de vinuri de la combinatul vinicol Cricova, relatează agenţiile de presă TASS, RIA Novosti şi portalul Moldova.org, transmite şi agerpres.

"Pentru noi ca deputaţi este importantă întărirea legăturilor interparlamentare, dezvoltarea raporturilor prin grupuri de prietenie. Ne dorim dezvoltarea cooperării pe dimensiunea parlamentară", a pledat preşedintele Dumei ruse la întâlnirea cu Igor Dodon, care se află la Moscova în a treia vizită de la învestirea în funcţie la sfârşitul lunii decembrie, la invitaţia şefului statului rus Vladimir Putin.

Cum vrea Rusia să reînvie URSS-ul: 'Moscova are o centură de instabilitate în spaţiul ex-sovietic'

Cu acest prilej, Volodin - un apropiat al lui Putin - a subliniat importanţa participării preşedintelui moldovean, alături de conducerea Rusiei, la parada militară organizată de 9 mai, Ziua Victoriei asupra fascismului, în Piaţa Roşie din Moscova. "O astfel de vizită din partea dvs. (aceasta este prima participare în 15 ani a unui şef de stat moldovean la festivităţile cu ocazia Zilei Victoriei) spune multe", a remarcat preşedintele Dumei.

De altfel, preşedintele Republicii Moldova a fost singurul şef de stat străin prezent la parada de Ziua Victoriei în Piaţa Roşie, remarcă miercuri presa de la Chişinău.

Preşedintele Igor Dodon, care a fost invitat de Vladimir Putin la parada militară din Piaţa Roşie, a participat şi la recepţia oficială prilejuită de împlinirea a 72 de ani de la victoria URSS în cel de-Al Doilea Război Mondial, care a avut loc în sala Sf. Gheorghi din Kremlin, potrivit portalului Moldova.org. Dodon a venit la acest eveniment împreună cu soţia sa Galina şi cu unul din cei trei fii ai săi. El a postat mai multe fotografii pe pagina sa de Facebook în care cuplul prezidenţial apare alături de Vladimir Putin.

În acelaşi timp, Rospotrebnadzor a anunţat miercuri că a permis livrarea în Rusia a 20 tipuri de vin de la Combinatul de vinuri din Cricova, se arată într-un comunicat al instituţiei ruse, conform aceluiaşi portal.

CUM şi mai ales DE CE l-a concediat Donald Trump pe directorul FBI.Schimb de scrisori la nivel înalt

Anterior, experţii Rospotrebnadzor au efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova în cadrul căreia au inspectat 13 întreprinderi vinicole moldovene. Şefa Rospotrebnadzor, Anna Popova, declarase atunci că producţia majorităţii întreprinderilor vinicole, din cele 13 verificate, corespunde normelor pieţei ruse.

Pe 11 septembrie 2013, Rospotrebnadzor a sistat importul de vinuri din Republica Moldova pe motiv că "în mai multe loturi de producţie a fost depistat un conţinut sporit de dibutilftalat şi dietilhexilflatat". Potrivit Chişinăului, Republica Moldova a fost sancţionată de Moscova pentru semnarea Acordului de Asociere la UE.

Pe perioada embargoului impus la vinurile moldovene, livrările de băuturi alcoolice au fost permise doar pentru câteva întreprinderi din Găgăuzia şi Transnistria, aminteşte Moldova.org.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.