Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi bărbaţi acuzaţi de furnizarea de arme pentru organizarea unui atentat terorist în Franţa, în 2016,condamnaţi la închisoare

armament

Justiţia olandeză a condamnat luni doi bărbaţi la un an şi nouă luni de închisoare pentru că au furnizat muniţii ce urmau să fie utilizate în cadrul unui proiect de atentat terorist dejucat în Franţa în 2016, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

În total, cinci suspecţi au fost inculpaţi după o percheziţie efectuată de poliţia olandeză într-o casă din Rotterdam (vestul Olandei), în urmă cu trei ani, unde au fost confiscate peste 3.500 de cartuşe pentru pistol-mitralieră Kalaşnikov.

Citește și: Klaus Iohannis reacționează la subiectul zilei! Un pas extrem de important

Trei dintre suspecţi au fost achitaţi din lipsă de probe, în timp ce ceilalţi doi, cu vârste cu 33 de ani şi 28 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de către judecători, potrivit unui anunţ al tribunalului din Rotterdam.

''S-a dovedit că cei doi bărbaţi erau implicaţi ca intermediari în livrarea de muniţii'' ce urmau să fie utilizate într-un ''atentat terorist'' în Franţa, a precizat tribunalul, care nu a divulgat numele condamnaţilor.

Citește și: Vești bune! Angajații vor putea avea parte de majorări salariale – Cine sunt beneficiarii

Procurorii olandezi ceruseră pedepse de la 24 de luni la 30 de luni de închisoare pentru toţi cei cinci suspecţi din acest caz.

Muniţiile urmau să ajungă la doi cetăţeni francezi, care fuseseră mandataţi de gruparea jihadistă Statul Islamic să comită un atentat în Franţa.

Citește și: Reușită pentru Gigi Becali! Ce promisiune i-a făcut fina sa, Gabriela Firea

Atentatul a fost dejucat de poliţia franceză în martie 2016, principalul suspect, Reda Kriket, fiind arestat într-un apartament de la periferia Parisului.

Aceste arestări au survenit la numai şase luni după atentate de la 13 noiembrie din Paris, soldate cu 130 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.