Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi regizori români, selectaţi la Cannes 2015

Regizorul Corneliu Porumboiu a fost inclus, cu lungmetrajul "Comoara", în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes.

Pelicula este despre doi bărbaţi care trec printr-o mulţime de întâmplări surprinzătoare, în încercarea de a descoperi o comoară.

Rolurile principale sunt interpretate de Toma Cuzin şi de actorii amatori Adrian Purcărescu şi Corneliu Cozmei.

Corneliu Porumboiu a primit premiul pentru debut Camera d'Or la Festivalul de Film de la Cannes în 2006, pentru "A fost sau n-a fost?". S-a întors la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard, în 2009, cu "Poliţist, adjectiv", film ce a primit premiul FIPRESCI şi premiul juriului secţiunii Un Certain Regard.

Lungmetrajul "Un etaj mai jos", de Radu Muntean, a fost inclus în selecţia oficială a celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, tot în secţiunea Un Certain Regard.

E vorba de o peliculă "ce tratează problema de conştiinţă a martorului unei crime", a declarat regizorul pentru Mediafax. În rolurile principale sunt actorii Teodor Corban şi Iulian Postelnicu.

Radu Muntean a mai regizat în cariera sa lungmetrajele "Furia", "Hârtia va fi albastră", "Boogie", film lansat în 2008 şi inclus în secţiunea paralelă Quinzaine des Realisateurs a Festivalului de la Cannes, la acelaşi eveniment fiind prezentat, în 2010, în secţiunea Un Certain Regard şi lungmetrajul "Marţi, după Crăciun".

Festivalul de la Cannes va avea loc în perioada 13-24 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de cineaştii americani Joel şi Ethan Coen. Juriul secţiunii Un Certain Regard va fi prezidat de actriţa şi regizoarea Isabella Rossellini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.