Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi tineri refugiaţi din Ucraina s-au căsătorit într-o localitate din Botoșani

casatorie

Doi tineri din Ucraina, care s-au refugiat în România, după începerea războiului, s-au căsătorit în localitatea Conceşti din judeţul Botoşani. Larisa, care provine din Kiev, şi Roman, care este din Cernăuţi, şi-au unit destinele în comuna din nordul judeţului Botoşani, acolo unde au fost organizate ceremonia căsătoriei civile, căsătoria religioasă, dar şi nunta.

Cei doi tineri, de 34, respectiv 22 de ani, aveau programată nunta pe 9 martie, însă nu au putut organiza evenimentul după ce Ucraina a fost invadată de trupele armate ale Federaţiei Ruse. Cei doi au fugit împreună în România şi au fost găzduiţi de o familie din Conceşti, potrivit Agerpres.

Tinerii refugiaţi au refuzat să locuiască în aceeaşi cameră, pe motiv că religia nu le permite acest lucru înainte de căsătorie. În aceste condiţii, gazdele, alături de membrii comunităţii Bisericii Adventiste de Ziua a 7-a, au decis să le faciliteze acestora căsătoria. Prin intermediul lor, au fost traduse documentele mirilor, a fost programată căsătoria la Primărie şi, în acelaşi timp, a fost găsit un pastor din Moldoviţa care să oficieze căsătoria religioasă în limba ucraineană.

Ulterior, pentru cei doi a fost organizată şi o petrecere la Căminul Cultural din Conceşti, la care au participat aproximativ 120 de persoane.

"Tinerii erau debusolaţi, neştiind încotro să meargă şi neavând foarte clar în minte ce trebuie să facă. Noi ne-am unit ca şi membri ai bisericii şi fiecare dintre noi a donat cât a putut şi ce a putut şi i-am ajutat să facă şi cununia religioasă. Şi am spus că, dacă este nuntă, trebuie să se termine cu masă. Aşa că membrii bisericii de la Conceşti au ajutat să facă o nuntă de 120 de persoane", a declarat pastorul din Conceşti, Virgil Sandu.

La nuntă, fiecare invitat a oferit mirilor câte un cadou în bani.

"A fost un eveniment plin de bucurie, plin de împlinire sufletească pentru noi că am putut să îi ajutăm şi am văzut o oază de speranţă printre bombe şi fum de explozibil. Am putut să aducem o rază de lumină", a adăugat Virgil Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.