Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea muzicii! O celebră cântăreață a murit

lumanare doliu

Cântăreața de muzică soul și jazz Nancy Wilson, premiată cu trei Grammy, a murit la vârsta de 81 de ani, a anunțat managerul acestuia, care nu a precizat cauza decesului, potrivit contactmusic.com, scrie Mediafax.

Artista, celebră pentru hituri precum "Guess Who I Saw Today" și "(You Don't Know) How Glad I Am" și care a fost o sursă de inspirație pentru cântărețe ca Nnenna Freelon, Patti Labelle și Anita Baker, a murit în locuința ei din Pioneertown, California, miercuri.

Nancy Wilson a acoperit o gamă largă de genuri muzicale, inclusiv R&B și gospel, dar nu îi plăcea să fie catalogată ca artist jazz, ci ca "stilist muzical".

Într-un interviu acordat în 2010, Nancy Wilson a declarat: "Muzica pe care o cânt astăzi este muzica pop a anilor 1960. Nu mă consider muzician de jazz (...) Iau versurile și îmi pun amprenta asupra lor. Mă consider un interpret de versuri".

Citește și: Robin Thicke şi Pharrell Williams au fost condamnaţi definitiv pentru că au plagiat o piesă a lui Marvin Gaye

Pe parcursul unei cariere de cinci decenii, timp în care a lansat peste 70 de albume, Nancy Wilson a jucat și pe Broadway, New York.

A primit trei premii Grammy, inclusiv unul pentru albumul din 1964 "How Glad I Am", și a pus capăt turneelor în 2011.

Nancy Wilson a fost și o activistă pentru drepturile civile și a fost inclusă în International Civil Rights: Walk of Fame în 2005.

De asemenea, a avut propriul show TV, pe postul NBC, "Nancy Wilson Show", în 1967, la momentul respectiv fiind una dintre foarte puținele afro-americane care se puteau lăuda cu o astfel de realizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.