Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz: 'Primul transport de cărbune pentru Colterm, încărcat în gara Motru, închiriată de Primăria Timişoara, a sosit'

Express de Banat
Dominic Fritz

Primarul Dominic Fritz a anunţat că a ajuns în Timişoara, vineri, primul tren cu cărbune încărcat în gara din Motru, pe care municipalitatea a închiriat-o pentru a avea un flux continuu de transporturi de combustibil pentru societatea de termoficare Colterm, aflată în insolvenţă.

"Primul tren cu cărbune încărcat în gara pe care am închiriat-o în Motru a ajuns în această dimineaţă la Timişoara. Aceste trenuri vor veni toată iarna, cu cărbune cumpărat direct de la producători. Colterm a făcut şi stocuri de urgenţă peste vară, de 45.000 de tone cărbune şi 22.800 MWh de gaz. Am închiriat gara pentru a avea un flux continuu de transporturi de cărbune în tot sezonul rece", a precizat Dominic Fritz într-o postare pe Facebook.

Edilul a adăugat că în ultimele luni morile pentru cazanele CET Sud au fost reparate pentru o ardere mai eficientă şi s-a lucrat la schimbarea reţelei, potrivit Agerpres.

"Mai avem doar trei km de reţea de înlocuit din cei 29 km planificaţi în această etapă. Săptămâna aceasta am depus proiectul pentru producerea în cogenerare la Colterm, energie electrică şi termică. Este un proiect de 230 de milioane de lei, prin fonduri PNRR, la care aşteptăm evaluarea", a arătat Dominic Fritz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.