Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Domnul doctor a venit la patul meu și parcă era mai bucuros decât mine că mi-a putut salva rinichiul!'

Radu Pop
conf manu

„Mă luptam de foarte mulți ani cu o litiază renală, iar ultimele ecografii efectuate arătau că ceva nu este în regulă, așa că am decis să consult un specialist. Despre domnul Conf. Dr. Marcian Manu știam din auzite, din recomandările altor pacienți, pentru că doctorii buni sunt cunoscuți pe piață”, povestește Mariana, o pacientă în vârstă de 55 de ani, care a venit special din Italia ca să se opereze la Spitalul Clinic SANADOR.

Litiaza renală, numită popular „pietre la rinichi”, este o afecțiune care apare prin formarea și depunerea de material cristalin și de săruri la nivelul tractului urinar, de la rinichi până la vezica urinară.

În urma consultului de specialitate de la SANADOR, Conf. Dr. Marcian Manu, șeful Secției de Urologie din cadrul Spitalului Clinic SANADOR, a identificat prezența unui calcul coraliform de dimensiuni foarte mari, cu o supurație care afectase deja într-o mare măsură rinichiul stâng, diagnostic confirmat de altfel și prin urografie. Calculii califormi sunt un subgrup de calculi renali, cu dimensiuni mari, sunt ramificați și ajung să umple complet sistemul colector al rinichiului. Singura opțiune de tratament în astfel de situații este îndepărtarea chirurgicală completă a calculului, așa cum s-a întâmplat și în cazul Marianei. În cazurile grave, poate fi nevoie de excizia întregului rinichi, atunci când țesutul este compromis funcțional.

„De la bun început, domnul doctor mi-a zis că va face tot ce este omenește posibil ca să îmi salveze rinichiul. Mi-a spus și despre riscurile care pot să apară, dar am ales să merg pe mâna dumnealui. Și mă bucur și mă felicit în fiecare zi pentru această decizie”, povestește pacienta.

Chiar dacă tratamentul calculilor coraliformi reprezintă uneori o provocare pentru medicii urologi, intervenția a decurs foarte bine, cu salvarea rinichiului.

„În momentul în care m-am trezit din anestezie, domnul doctor Manu a venit la patul meu și parcă era mai bucuros decât mine că mi-a putut salva rinichiul. Îi doresc să fie sănătos, ca să poată vindeca și alți pacienți, căci suntem mulți care avem nevoie de dânsul”, conchide pacienta.

Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților proceduri diagnostice și terapeutice avansate pentru afecțiunile aparatului urogenital. Intervențiile urologice sunt efectuate de o echipă medicală cu o vastă experiență, formată din medici urologi cu competențe în chirurgia laparoscopică și robotică, în condiții de maximă siguranță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.