Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump 'a încurcat-o': Președintele SUA a fodat în judecată de transsexuali! Care este motivul

foxnews.com
trump

Transsexuali din armată sau care aspiră să intre în rândul forţelor militare ale SUA au deschis luni două procese împotriva interdicţiei preşedintelui Donald Trump privind prezenţa persoanelor transgender în serviciul militar, relatează dpa.

Trump a semnat vineri un memorandum care anulează politica introdusă de predecesorul său Donald Trump, care le permitea transsexualilor să activeze deschis în armata SUA începând cu iunie 2016.

Citește și: ALERTĂ - Atac armat la o bibliotecă din SUA: Mai mulți morți și răniți în urma incidentului - VIDEO

Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU) a intentat un proces la Baltimore din partea a şase membri transsexuali ai forţelor armate, în timp ce organizaţia pentru drepturi civile Lambda Legal a deschis un proces în Seattle din partea a trei reclamanţi transgender: doi care vor să intre în armată şi unul care face deja parte din forţele armate.

Trump şi-a anunţat în iulie intenţia de a le interzice transsexualilor accesul în armată, postând pe Twitter că ei nu vor putea face parte din forţele militare 'în nicio capacitate'.

Vineri, la semnarea memorandumului, el a spus că este nevoie de noi studii pentru a exista garanţii că persoanele transgender "nu vor obstrucţiona eficienţa şi caracterul letal al armatei, nu vor perturba coeziunea sau afecta resursele militare".

Josh Block, avocat în cadrul ACLU, a precizat într-un comunicat că fiecare afirmaţie a lui Trump pentru a justifica interdicţia poate fi uşor combătută prin propria analiză a Departamentului Apărării.

Citește și: ALARMĂ MAXIMĂ pentru puterile lumii: Coreea de Nord a lansat o rachetă în direcția Japoniei! Reacții dure

"A le permite bărbaţilor şi femeilor care sunt transgender să activeze deschis în armată şi a le garanta serviciile medicale necesare nu afectează capacitatea de acţiune sau coeziunea", a spus Block, conform Agerpres.

Memorandumul interzice de asemenea Departamentului Apărării să plătească pentru proceduri de schimbare de sex, cu excepţia cazurilor în care tratamentul a început deja.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.