Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump ar fi fost mult mai afectat de virusul SARS-CoV-2 decât a recunoscut public: oficialii se așteptau să fie conectat la un ventilator

digi24.ro
Donald Trump

Donald  Trump, ar fi fost mai bolnav decât a recunoscut public atunci cânt s-a infectat cu SARS-CoV-2. Fostul președinte ar fi avut nivelul de oxigen din sânge extrem scăzut la un moment dat, dar și o problemă pulmonară asociată cu pneumonia cauzată de coronavirus, potrivit a patru persoane familiare cu starea sa, citate de The New York Times.

Prognosticul său ar fi devenit atât de îngrijorător înainte de a fi dus la Centrul Medical Militar Național Walter Reed, încât oficialii au crezut că va trebui să fie pus pe un ventilator, au spus două dintre persoanele familiare cu starea sa.

Nivelul de oxigen scăzuse la un moment dat la 80 (deși oficial era anunțat că nu a scăzut sub 90 de unități) și avea pneumonie, ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Plămânii prezentau infiltrații, fenomen care apare ca urmare a inflamării și a prezenței unor fluide sau bacterii. Fenomenul este ușor de detectat la radiografie, atunci când plămânii par a fi opaci sau albi.

S-a raportat anterior că  Trump a avut probleme cu respirația și febră pe 2 octombrie, ziua în care a fost dus la spital, iar tipurile de tratament pe care le-a primit au indicat că starea sa era gravă. Noile detalii despre starea sa și despre efortul din interiorul Casei Albe pentru a-i oferi acces special la un medicament neaprobat pentru a combate virusul ajută la concretizarea unuia dintre cele mai cumplite episoade ale președinției lui Trump.

Citește și: Joe Biden trage semnalul ce alarmă: China depășește SUA. Ne vor mânca prânzul

În timp ce fostul președinte  a fost internat la Walter Reed, echipa sa medicală a încercat să minimizeze gravitatea situației. La 74 de ani și supraponderal, era expus riscului bolii severe și i s-a prescris un curs agresiv de tratamente. A părăsit spitalul după trei zile în care a făcut la un moment dat o scurtă plimbare cu vehiculul său blindat sport-utilitar pentru a face cu mâna la mulțimea de susținători din afara clădirii.

Medicul  lui Trump, dr. Sean P. Conley, a minimizat în mod repetat îngrijorările cu privire la starea sa în timpul bolii sale. Când a fost întrebat dacă există dovezi de pneumonie sau leziuni ale țesutului, el a spus  doar că au existat „descoperiri așteptate, dar nimic din orice preocupare clinică majoră”.

În timp ce se afla încă la Casa Albă, fostul președinte a primit un medicament dezvoltat de firma de biotehnologie Regeneron Pharmaceuticals. Cocktailul cu anticorpi - care nu era disponibil pe scară largă în acel moment - ajută persoanele infectate să lupte împotriva virusului. De asemena, a primit timp de cinci zile de medicament antiviral Remdesivir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.