Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump dă ULTIMATUM unui stat: 'Trebuie să ÎNCETEZE imediat'

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a cerut vineri Qatarului să înceteze imediat să finanţeze terorismul, cerând totodată altor ţări din regiune "să facă mai multe şi să facă mai repede".

"Din nefericire, de-a lungul timpului naţiunea Qatarului a finanţat terorismul la cel mai înalt nivel", a declarat Trump la conferinţa de presă comună de la Casa Albă cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

Citește și: Ce n-a văzut Parisul! Lindsey Davenport, despre Simona Halep: E ca un robot, execuţii aproape imposibile pentru mintea umană, nemaiîntâlnită în circuitul feminin şi chiar la mulţi băieţi

Preşedintele american a insistat asupra întâlnirii sale cu 50 de lideri ai unor state arabe şi islamice, cu ocazia vizitei în Arabia Saudită, "o întâlnire unică în istoria naţiunilor", unde "jucători cheie din regiune au fost de acord să nu mai susţină terorismul, fie că e vorba de sprijin financiar, militar sau doar moral".

După întâlnire, a arătat Trump, mai mulţi lideri i-au vorbit despre o luare de poziţie împotriva Qatarului. "A trebuit aşadar să luăm o decizie: alegem calea uşoară sau întreprindem în sfârşit o acţiune dificilă, dar necesară. Trebuie să oprim finanţarea terorismului. Am decis împreună cu secretarul de stat Rex Tillerson şi cu marii noştri generali şi militari că a sosit timpul să cerem Qatarului să înceteze finanţarea".

Citește și: Replica Simonei Halep după ce Karolina Pliskova a spus că ar paria tot ce are pe victoria în finala de la Roland Garros

Tot vineri, secretarul de stat american, Rex Tillerson, a cerut atenuarea tensiunilor dintre Qatar şi statele vecine. El a avertizat asupra consecinţelor blocadei împotriva Qatarului iniţiate de Arabia Saudită, la care s-au raliat Emiratele Arabe Unite, Bahrainul şi Egiptul, transmite DPA.

Tillerson argumentat menţionând "consecinţele neintenţionate" ale blocadei, printre care suferinţele cetăţenilor, blocarea afacerilor internaţionale şi impactul asupra acţiunilor militare ale SUA în regiune, împotriva Statului Islamic.

Citește și: Ce n-a văzut Parisul! Simona Halep este, DEJA, prima în lume: Iată clasamentul anunțat de WTA

Departamentul apărării de la Washington a arătat că blocada nu afectează operaţiunile curente împotriva Statului Islamic, dar îngreunează planificarea operaţiunilor pe termen lung. Qatarul rămâne vital pentru operaţiunile aeriene asupra extremiştilor, a arătat căpitanul Jeff Davis, purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de Reuters.

Statele Unite şi aliaţii lor au peste 11.000 de militari la baza Al Udeid din Qatar.

Citește și: A folosit ȘASE surori drept SCLAVE SEXUALE: Fetele i-au fost date chiar de către PĂRINȚII lor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.