Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump îl va primi joi pe adjunctul procurorului general al SUA, Rod Rosenstein

NYMag
Donald Trump

Donald Trump îl va primi joi pe adjunctul procurorului general al SUA, Rod Rosenstein, a cărui plecare este adusă în discuţie cu insistenţă după publicarea unor informaţii potrivit cărora ar fi sugerat în 2017 îndepărtarea de la putere a preşedintelui american pentru incapacitatea de a guverna, transmite AFP preluată de Agerpres.

Donald trump şi Rod Rosenstein au avut, la solicitarea celui din urmă, "o lungă conversaţie pe marginea recentelor articole din presă", a afirmat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

"Deoarece preşedintele se află la Adunarea Generală a ONU", la New York, "se vor întâlni joi, după ce preşedintele va reveni la Washington", a precizat purtătoarea de cuvânt într-un comunicat.

Rod Rosenstein ocupă o poziţie crucială pentru că supraveghează ancheta procurorului special Robert Mueller asupra suspiciunilor de înţelegere secretă, în 2016, între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Kremlin.

Adjunctul procurorului general al SUA a dezminţit cu fermitate vineri că ar fi evocat în 2017, în timpul unei reuniuni interne, posibilitatea îndepărtării de la putere a preşedintelui Donald Trump, prin invocarea celui de-al 25-lea Amendament al Constituţiei americane, aşa cum a informat New York Times.

Jurnalul se bazează pe mai multe surse, fie informate direct despre aceste discuţii, fie care au consultat note luate de agenţi ai FBI.

Potrivit publicaţiei, Rod Rosenstein ar fi sugerat, în primăvara lui 2017 - la scurt timp după demiterea neaşteptată a şefului FBI, James Comey, de către preşedintele american -, în faţa martorilor că Donald Trump ar trebui să fie înregistrat fără ştirea acestuia pentru a se vedea 'haosul' care domneşte la Casa Albă.

El ar fi încercat atunci să convingă alţi membri ai cabinetului să lanseze procedura de destituire a preşedintelui, niciodată utilizată în Statele Unite, prevăzută de la al 25-lea Amendament, potrivit New York Times

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.