Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump nu și-a pus fiica la conducerea Băncii Mondiale, ci a ales un prienten: I-a făcut campanie șefului SUA

Donald Trump nebun

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a desemnat miercuri seară pe David Malpass pentru funcţia de preşedinte al Băncii Mondiale, în efortul de reformare a instituţiei internaţionale, informează postul NPR şi site-ul de ştiri Axios.com, potrivit mediafax.

Citește și: Consultanții au apăsat butonul de panică în PNL / SURSE

David Malpass, în vârstă de 62 de ani, în prezent subsecretar pentru Afaceri internaţionale în cadrul Departamentului Trezoreriei din SUA, a fost consilier economic în echipa de campanie electorală a lui Donald Trump. David Malpass ar urma să îl înlocuiască în funcţia de preşedinte al Băncii Mondiale pe Jim Yong Kim, care a demisionat. Malpass a lucrat şi în cadrul Administraţiei George H.W. Bush şi a fost economist-şef la grupul de investiţii american Bear Stearns.

David Malpass probabil va încerca să ofere Statelor Unite un rol mai influent în cadrul Băncii Mondiale, a declarat un oficial din cadrul Administraţiei de la Washington citat de site-ul Axios.com.

În trecut, David Malpass a criticat instituţii internaţionale precum Banca Mondială, catalogându-le, potrivit CNBC, drept "intruzive" şi "reticente faţă de schimbări".

Pentru a deveni preşedinte al Băncii Mondiale, David Malpass trebuie să primească aprobarea reprezentanţilor ţărilor care deţin controlul asupra Consiliului de administraţie al instituţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.