Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump s-a sucit: Nu mai desființează grupul de lucru pentru coronavirus, ci îl remaniază

fox news
Donald Trump

Grupul operativ de la nivel guvernamental care s-a ocupat în SUA de răspunsul la pandemie nu va fi desfiinţat, ci îşi va schimba obiectul de lucru pentru a se concentra pe deschiderea economiei şi totodată ar putea suferi o schimbare de personal, a indicat preşedintele american Donald Trump, relatează dpa.

Anunţul prezidenţial de miercuri, transmis printr-o serie de mesaje pe Twitter, survine la mai puţin de 24 de ore după ce Trump şi vicepreşedintele său Mike Pence au afirmat că grupul operativ va fi desfiinţat probabil la finele acestei luni sau la începutul lui iunie.

Citește și: Victor Ponta anunță potopul: De ce ne spun dl Iohannis, Orban și Cîțu că stăm foarte bine economic?

Trump a spus însă de la bun început că intenţionează să-l păstreze pe Anthony Fauci, primul expert al ţării în boli infecţioase şi figură de încredere în rândul americanilor.

"Acum avem în vedere o formă uşor diferită, iar această formă o reprezintă siguranţa şi deschiderea şi vom înfiinţa probabil un grup diferit în acest scop", a spus Trump marţi în Arizona, în timpul unei vizite la o fabrică de măşti medicale.

Citește și: PSD a depus moțiune simplă împotriva ministrului de Finanţe: ‘Virusul Cîţu a infectat economia naţională’

Trump susţine acum redeschiderea în siguranţă a economiei, cu menţinerea distanţării sociale.

Nu este deocamdată clar care ar fi practic diferenţa între desfiinţarea grupului de lucru de până acum şi crearea unuia nou şi respectiv o remaniere aproape completă a celui existent, notează dpa.

Citește și: Ludovic Orban a făcut anunțul! În ce condiții vor fi deschise mall-urile

Trump a menţionat în mesajele sale pe Twitter că grupul operativ va continua să funcţioneze "pe termen nedefinit", dar că "ar putea fi cooptaţi sau scoşi oameni... din el, după cum va fi necesar".

Dintre toate ţările afectate de pandemie, SUA au anunţat cel mai mare număr de decese în urma contractării noului virus, peste 70.000 până acum, iar graficele indică faptul că acest număr s-ar putea dubla până în august.

Citește și: Un medic cunoscut trage semnalul de alarmă: Poate să aibă rezultate negative în dezvoltarea lor cognitivă în viitor” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.