Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump se umflă în pene: 'Armata chineză ar fi reprimat în 14 minute protestele la Hong Kong, dacă nu aș fi intervenit pe lângă Xi Jinping'

Twitter
Hong Kong

Donald Trump a dat asigurări vineri că armata chineză nu a intervenit pentru a reprima manifestaţiile în favoarea democraţiei în teritoriul chinez semiautonom Hong Kong numai pentru că el i-a cerut acest lucru omologului său chinez Xi Jinping, relatează AFP, potrivit news.ro.

Citește și: Cutremur în piață! Cinci giganți se retrag din România

”Fără mine, Hong Kongul ar fi fost aneantizat în 14 minute. El (Xi Jinping) are un milion de militari în poziţie în afara Hong Konguluii. Ei nu se duc acolo doar pentru că i-am cerut-o eu”, a declarat preşedintele american la postul Fox News.

Locatarul Casei Albe a dat asigurări că a pus în balanţă acordul între Beijing şi Washington, aflat în continuare în negociere în vederea punerii capăt războiului comercial declanşat de către miliardarul republican.

”Aţi face o mare greşeală. Asta ar avea un efect teriribil de negativ asupra acordului comercial”, a continuat Trump, citând o conversaţie pe care spune că a purtat-o cu omologul său chinez.

Hong Kongul, o fostă colonie britanică retrocedată Chinei în 1997, este o regiune semiautonomă condusă în baza principiului ”o ţară, două sisteme” şi care se bucură de libertăţi necunoscute în restul Chinei - până în 2047.

Fosta colonie se confruntă din iunie cu cea mai îndelungată contestare de la retrocedare. Manifestaţii au loc aproape zilnic, cu scopul de a denunţa acapararea tot mai puternică a Beijingului a afacerilor Hong Kongului.

”Trebuie să susţinem Hong Kongul, însă eu îl susţin de asemenea pe preşedintele Xi”, a declarat Trump, rezumând complexitatea ecuaţiei cu care se confruntă Washingtonul.

Citește și: Rareș Bogdan o închide pe Viorica Dăncilă: Stă între patru pereți, pentru că pe stradă este huiduită și apostrofată .

Şeful statului american face aceste declaraţii la o zi după ce Congresul american a adoptat o rezoluţie prin care susţine ”drepturile omului şi democraţia” în Hong Kong în faţa Beijingului şi prin care ameninţă să suspende statutul economic special acordat de Washingtonul fostei colonii britanice.

Această rezoluţie - care a provocat furia Beijingului - este necesar să fie semnată de Trump pentru a fi promulgată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.