Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorin Pena, Cisco România: Vedem o explozie în gradul de utilizare al tehnologiilor

it computer tehnologie

De la infrastructură şi soluţii de securitate până la soluţiile de colaborare, vedem o explozie în gradul de utilizare al tehnologiilor. Este ca şi când am vedea viitorul de peste 10-20 de ani întâmplându-se astăzi, a declarat Dorin Pena, Cisco România, în cadrul videoconferinţei ZF Mobilio ‘20, anunță MEDIAFAX.

"A fost o etapă în valuri, oamenii şi-au schimbat comportamentul şi nevoile. De la infrastructură la capcitate, oameni care erau obişnuiţi să se întâlnească în şedinţe sunt forţaţi să migreze în mediul online. Vedem utilizatori care folosesc propriile dispozitive în comunicarea cu partenerii, cu clienţii, cu persoanele dragi. Vedem tehnologia din ce în ce mai prezentă în vieţile noastre. Lucrul acesta este aliniat cu ceea ce am propovăduit de-a lungul anilor, pornind de la importanţa infrastructurii la aspectul critic al securităţii cibernetice şi nu în ultimul rând la necesitatea de a crea o expereinţă de colaborare ca şi când ai fi faţă în faţă cu o persoană. Nevoia ne obligă să adoptăm mai repede aceste unelte", a spus Pena.

Citește și: Rareș Bogdan SE DEZLĂNȚUIE: '70.000 dintre românii întorşi în ţară nu se ştie cu ce s-au ocupat afară. Între 8.000 şi 10.000 sunt PROSTITUATE'

Pe Cisco Security se primesc săptămânal de 10 ori mai multe solicitări decât în mod obişnuit, din partea companiilor care vor să asigure securitatea angajaţilor care lucrează de acasă, a precizat directorul general al Cisco. „Vedem adaptări ale tacticilor din zona fierbinte. Am observat în Talos 3 mari categorii de atacuri care folosesc contextul Covid: campanii de malware si phishing legate de Covid, atacuri împotriva organizaţiilor care organizează cercetări în domeniul Covid şi atacuri de tip fraudă şi dezinformare”.

Cisco a observat atacuri de genul emailuri de phishing, venite din partea OMS, care informau oamenii privind lucruri legate de situaţia actuală, şi conţineau ataşamente care conţineau malware.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.