Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doru Buzducea, președintele CNASR: Avem un deficit de peste 20.000 de asistenți de sociali în țară

www.clipartpanda.com
buget deficit

Președintele Consiliului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR), Doru Buzducea, decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București, a declarat joi, la Vaslui, că în țara noastră, în special în comunitățile rurale, există un deficit de peste 20.000 de asistenți sociali.

'Acesta este unul dintre semnalele pe care noi le tragem în Campania 'România — în picioare pentru asistența socială'. Atragem atenția cu privire la nevoia de a fi angajați asistenți sociali la nivel rural, acolo unde se află multe dintre problemele sociale, adevăratele suferințe ale oamenilor. Avem absolvenți de asistență socială care sunt pregătiți să activeze la nivel local. Mulți provin din localități rurale și ar dori să se întoarcă acasă pentru a profesa. La momentul de față există un deficit de peste 20.000 de asistenți sociali în țară', a declarat, pentru Agerpres, Doru Buzducea.

El a precizat că pentru a evita plecarea în străinătate a asistenților sociali care se pregătesc în România, CNASR va continua să pună presiune pe oficialități în privința măririi salariilor asistenților sociali. Buzducea a vorbit și despre necesitatea dezvoltării de servicii private de asistență socială și de parteneriate public-private în domeniu.

'Avem 70 de entități private de sistență socială, cabinet și societăți independente, care pot oferi soluții alternative comunităților ce nu-și pot permite din diverse motive să angajeze asistenți sociali și să dezvolte serviciile de care comunitatea are nevoie. Nu este un trend national, este o soluție punctuală și se aplică în anumite comunități. De asemenea, parteneriatul public-privat ar trebui luat în considerare. Vorbim de o concesionare a serviciilor sociale, iar acest lucru trebuie să ne preocupe mai mult pe viitor', a afirmat președintele CNASR.

Decanul Facultății de Sociologie și asistență Socială din cadrul Universității București le-a recomandat tinerilor să se orienteze către profesia de asistent social și a dat asigurări că organismul pe care îl conduce se va implica mai mult pentru promovarea acestei profesii și pentru creșterile salariale din domeniul asistenței sociale. Doru Buzducea a precizat că pentru a veni în sprijinul studenților, curricula a fost orientate către realitățile sociale actuale, astfel încât să fie evitată teoretizarea excesivă a materiei studiate, în detrimentul muncii practice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.