Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar 10 August - Stelian Ion analizează dacă va sesiza Inspecția Judiciară

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Stelian Ion

Ministrul Justiției Stelian Ion a declarat vineri, într-o conferință de presă, cu privire la dosarul 10 August, că el nu poate interveni în acest dosar. „Ar fi foarte grav să se întâmple așa”, a precizat Stelian Ion, care a anunțat ce poate face în calitate de ministru, și anume sesizarea Inspecției Judiciare.

„Ministrul Justiției mai poate formula sesizări de la Inspecția Judiciară. Voi analiza dacă e cazul să formulez o asemenea sesizare, după ce vom primi motivarea în Dosarul 10 august. E important să vedem dacă, după anumite soluții date în dosare, subit s-a ieșit la pensie. În aceste situații, Inspecția Judiciară nu mai poate acționa. (...) Nu putem acționa mereu reactiv, încercând să reparăm. Trebuie să avem soluții de ansamblu. Avem o ocazie importantă să rezolvăm chestiuni sistemice și nu să improvizăm pe ici-colo”, a spus Stelian Ion.

VIDEO | Stelian Ion, despre dosarul '10 august': 'Mi se pare prematur să vorbim despre CEDO'

Întrebat dacă în calitate de membru CSM va sesiza Inspecția Judiciară, Stelian Ion a răspuns: „Avantajul meu e că nu am visat niciodată să fiu ministru, nu datorez nimănui, de aceea când voi avea datele complete și mi se va releva că în zona de anchetă penală au existat probleme legate de abateri disciplinare nu voi ezita să sesizez Inspecția Judiciară. E un atribut al ministrului”.

Ministrul Justiției a vorbit, în acest context, și despre legile justiției.

„Legile justiției, în dezbatere publică, reprezintă un moment important pentru a corecta unele anomalii intervenite în ultimii ani, de a face o fundație mult mai solidă”, a mai spus Stelian Ion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.