Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul gravidei cu COVID-19 care a murit după transferul de la un spital din Arad la unul din Timişoara

facebook
justitie dosar penal

Poliţiştii arădeni s-au autosesizat în cazul femeii gravide cu COVID-19 care a murit după transferul de la un spital din Arad la unul din Timişoara şi fac cercetări pentru ucidere din culpă.

"Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Arad s-au autosesizat cu privire la acest eveniment. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Adina Aconstantinesei.

Citește și: Traian Băsescu, după ieșirea fără precedent a lui Klaus Iohannis la adresa PSD: 'Îmi e greu să îl înțeleg. Eu le dădeam una peste ceafă miniștrilor'

Cercetările au loc in rem, cu privire la faptă, nu la persoane.

O femeie gravidă din Arad, bolnavă de COVID-19, a decedat, joi după-amiază, după ce a intrat în stop cardio-respirator în timpul transferului de la spitalul din Arad la Timişoara.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) DSP Arad, Horea Timiş, declarase, joi, că femeia avea 39 de ani şi era gravidă în 28 de săptămâni. Ea fusese internată pe secţia ATI din cadrul fostului spital municipal din Arad, care aparţine acum de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. După ce starea de sănătate s-a agravat, pe fondul infecţiei cu noul coronavirus, medicii au decis să o transfere la Timişoara.

"În drum spre Spitalul Judeţean Timişoara, pacienta a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitată, intubată şi resuscitată din nou la Unitatea de Primiri Urgenţe din Timişoara, unde a decedat", a declarat Horea Timiş.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 99: Alianța PĂCĂNELELOR! S-au întâlnit fătălăii noaptea ca hoții

Trei anchete sunt în derulare, una internă, începută de conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, una a responsabililor DSP Arad, iar alta este efectuată de DSP Timiş. Vineri dimineaţă, 15 cadre medicale au fost audiate.

DSP Arad a anunţat că va sesiza şi Colegiul Medicilor cu privire la acest caz.

Conform datelor preliminare din ancheta DSP Arad, pacienta gravidă avea unele comorbidităţi, precum diabet zaharat cu dependenţă de insulină, hipertensiune arterială şi obezitate de gradul II.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.