Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, după răsturnarea microbuzului în Salina Slănic

facebook
justitie dosar penal

Poliţiştii prahoveni au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă după ce un microbuz cu turişti israelieni s-a răsturnat, duminică după-amiază, în Salina Slănic, cercetările fiind preluate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, Raluca Brezeanu.

Citeşte şi: 'Demisie' mascată în Guvernul Dancilă: Un şef din Executiv a rămas ministru...doar cu numele

Potrivit acesteia, în cauză au fost sesizaţi şi inspectorii de la Protecţia Consumatorului, cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

Un microbuz care transporta turişti israelieni în subteran către Mina Unirea din Salina Slănic s-a răsturnat, duminică după-amiază, aproximativ la jumătatea traseului dintre suprafaţă şi mina turistică, primele cercetări arătând că şoferul nu ar fi adaptat viteza într-o curbă periculoasă la dreapta.

Potrivit IPJ Prahova, microbuzul în cauză are 19 locuri, iar cercetările sunt în continuare în derulare, urmând a se lămuri toate aspectele privind legalitatea transportului.

Conform Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Prahova, în urma evenimentului au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti 25 de persoane, între care zece copii, însă două dintre ele, inclusiv un minor de doi ani, nu prezentau leziuni.

Toate cele 25 de persoane care au ajuns la spital au fost supuse evaluărilor medicale, 17 dintre ele fiind internate după efectuarea investigaţiilor.

Transportul turiştilor în subteranul Salinei Slănic se realizează cu microbuze din luna august a anului 2014, când liftul aflat în funcţiune din anul 1936 s-a defectat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.