Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru primul român cu variola maimuței: nu vrea să divulge un secret important

variola maimutei monkeypox

Primul român cu variola maimuței este un tânăr de 26 de ani. Autoritățile au întocmit un dosar penal pe numele acestuia, asta pentru că nu a vrut să ofere informații despre contacții săi, informează Antena3.ro.

Din acest motiv autorităţile au deschis un dosar penal in rem pentru a afla ce s-a întâmplat cu exactitate.

Până în acest moment trei români au fost confirmați cu variola maimuței.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat miercuri, referindu-se la variola maimuţei, că recomandarea este să fie evitate relaţiile întâmplătoare cu persoane necunoscute, precizând că această boală este până în prezent transmisă mai degrabă pe cale sexuală.

“Nu este vorba despre o sensibilitate la bărbați, este vorba despre mai degrabă despre un comportament la risc. Comportamentul la risc poate să fie deopotrivă înregistrat şi la bărbaţi şi la femei. Problema este legată de un contact apropiat cu o persoană infectată. Lucrul ăsta se poate întâmpla oricui dacă nu îşi ia nişte măsuri de precauţie şi recomandarea este, cel puţin din punct de vedere al relaţiilor intime, să se evite relaţiile întâmplătoare cu persoane necunoscute şi dacă există o expunere în sensul contactului cu o persoană care prezintă leziuni, atunci sigur că este bine persoana respectivă să se adreseze unui serviciu de boli infecţioase”, a explicat Rafila.

Vezi și: De frica variolei maimuței, ministrul Sănătății îi îndeamnă pe români să evite aventurile amoroase: Să se evite relațiile întâmplătoare, cu persoane necunoscute .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.