Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două comună din Neamț au intrat în carantină totală

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Comunele Taşca şi Tarcău din judeţul Neamţ au intrat de miercuri în carantină totală, deplasările în cele două localităţi fiind permise doar cu declaraţii pe proprie răspundere, după ce rata infectărilor a trecut de trei la mia de locuitori, potrivit news.ro.

Astfel, începând de miercuri la ora 8.00 sunt închise total şcolile, restaurantele, terasele şi bisericile, fiind permise doar slujbe religioase în aer liber, cu cel mult 20 de participanţi.

Este interzisă organizarea de evenimente private, respectiv nunţi, botezuri sau mese festive în spaţii deschise şi închise. Se interzice activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică.

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit cinci ani, în spaţiile publice închise şi deschise.

Citește și: Ludovic Orban, REPLICĂ NEAȘTEPTATĂ: Pentru HORECA, încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieșit, ar fi avut legătură

Cursurile şcolare în cele două localităţi se vor desfăşura doar în regoim online.

Deplasările în şi din localităţile respective sunt permise doar cu legitimaţie de serviciu sau doar pentru urgenţe medicale majore sau pentru motive personale care implică urgenţa. Este necesară declaraţie scrisă, pe propria răspundere.

Măsura de carantină totală în cele două localităţi este instituită pentru o durată de 14 zile.

Toţi medicii de familie, din cele două localităţi au obligaţia să monitorizeze, din punct de vedere medical, toate persoanele izolate la domiciliu şi să asigure asistenţă medicală tuturor cetăţenilor, în mod special femeilor gravide, persoanelor în program de hemodializă, pacienţilor oncologici.

ISU Neamţ a transmis, miercuri, mesaje RO-Alert în cele două comune, pentru a transite regulile ce trebuie respectate de către populaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.