Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi explozii puternice în oraşul rus Belgorod, aproape de graniţa ucraineană

R & R Magazine
Belgorod explozie

Două explozii puternice au fost auzite joi în oraşul rus Belgorod, situat în apropierea graniţei cu Ucraina, transmite Reuters, citând doi martori. Exploziile au fost semnalate în partea de sud a oraşului. Deocamdată nu este clar ce le-a provocat şi dacă există victime sau pagube materiale. Mai multe explozii au fost auzite și miercuri dimineața în orașul situat la aproximativ 40 de kilometri nord de granița cu Ucraina, potrivit unui oficial local, citat de BBC News.

Rusia a acuzat în ultimele zile o serie de atacuri efectuate de forţele ucrainene pe teritoriul său la Belgorod şi în alte zone de la graniţă. Atacurile au ţintit depozite ruseşti de muniţii şi combustibili, în timp ce peste graniţă trupele ruse desfăşoară a doua fază a invaziei care acum se concentrează pe estul Ucrainei.

Guvernul de la Kiev nu recunoaşte că armata sa a executat pe teritoriul rus aceste atacuri, dar un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski le-a descris drept ''karma'' sau răzbunare.

În acest timp, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a acuzat statele occidentale că ''instigă deschis Kievul să atace Rusia, inclusiv folosind armele primite din ţările NATO''. ''Nu v-aş recomanda să ne testaţi şi mai mult răbdarea'', a completat ea, adresându-se statelor la care a făcut referire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.