Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane bănuite de producere şi comercializare ilegală de tutun, reţinute de poliţişti

captură video
tutun
Potrivit sursei citate, în urma percheziţiilor au fost ridicate aproximativ 170 de kilograme de tutun, peste 1.200 de ţigarete confecţionate artizanal, maşini de mărunţit şi aparate de injectat.

"Ieri (...), poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din Mureş, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară în Buzău şi Luduş, la persoane bănuite de producere ilegală, deţinere şi comercializare în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării. (...) Din cercetări a reieşit că trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 41 şi 54 de ani, din Buzău şi Mureş, s-ar fi aprovizionat şi ar fi deţinut la domiciliul tutun şi ţigarete de diverse mărci, stocurile create fiind ulterior comercializate. În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor 164 kg de tutun, 1.280 de ţigarete confecţionate artizanal, maşini de mărunţit şi aparate de injectat", se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES.

De asemenea, au fost puse în executare trei mandate de aducere, persoanele fiind conduse la audieri. În urma materialului probator administrat, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore doi buzoieni, în vârstă de 47, respectiv 54 de ani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

În cursul zilei de miercuri, cele două persoane vor fi prezentate în faţa procurorilor, pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Activităţile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău, acţiunea beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.