Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane din Australia, căutate de Poliţie după ce au călătorit cu trenul alături de un ornitorinc

ornitorinc

Două persoane erau căutate joi de Poliţia australiană după ce au fost observate în gara din Morayfield, o suburbie din nordul oraşului Brisbane, în timp ce ţineau în braţe un mic ornitorinc înfăşurat într-un prosop de baie, informează AFP şi BBC.com.

Poliţia susţine că mamiferul a fost scos din habitatul său natural, şi anume statul nordic Queensland, şi că animalul trebuie "eliberat" cât mai curând posibil, potrivit Agerpres.

"Suntem îngrijoraţi pentru bunăstarea acestui animal care a fost scos din mediul său natural", a subliniat în faţa reprezentanţilor presei Scott Knowles, comisarul poliţiei din Queensland.

Autorităţile australiene şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea pentru sănătatea răpitorilor: ornitorincul mascul este veninos şi are un pinten care provoacă o durere atroce la contactul cu carnea umană.

Imaginile surprinse marţi de camerele de supraveghere arată un bărbat în şlapi, care se plimba pe peronul gării în timp ce purta ornitorincul, de mărimea unui pisoi, sub braţ.

Bărbatul şi femeia care îl acompania au înfăşurat apoi animalul într-un prosop, "mângâindu-l şi arătându-l celorlalţi pasageri", a indicat Poliţia australiană.

Legislaţia privind conservarea faunei sălbatice din Queensland interzice extragerea ornitorincilor din natură, amenda maximă fiind de 430.000 de dolari australieni (264.000 de euro).

Animal nocturn şi timid, ornitorincul, unul dintre rarele mamifere care depun ouă, trăieşte în prezent doar în estul Australiei. Se hrăneşte cu viermi, insecte şi crustacee mici.

Din cauza cozii sale scurte, asemănătoare cu cea a unui castor, şi a ciocului de raţă, oamenii de ştiinţă britanici au crezut că era vorba despre o farsă atunci când au văzut pentru prima dată acest animal, la sfârşitul secolului al XVIII-lea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.