Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea declanșează ofensiva împotriva lui Maior. Ce spune Teodor Meleșcanu după dezvăluirile liderului PSD

teodor melescanu

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a confirmat sâmbătă la Antena 3 că premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat o evaluare a tuturor ambasadorilor.

„Nu există nicio listă de ambasadori, nici primul, nici al doilea, este vorba de o cerere pentru evaluarea activităţii ambasadelor şi, bineînţeles, asta înseamnă, implicit, şi a şefilor de misiuni care răspund pentru activitatea diplomatică în exterior. E o chestiune care la noi se face anual. Fiecare ambasadă, la sfârşitul anului, transmite un raport de activitate în decursul lunii ianuarie şi, pe această bază, cererea doamnei prim-ministru de a face o evaluare foarte clară a modului în care s-au desfăşurat activităţile în oficiile diplomatice, urmând ca după aceea să se ajungă la anumite concluzii", a declarat Meleşcanu, la Antena 3.

El a afirmat că nu a văzut ultima evaluare a ambasadorului României în SUA, George Maior. 

"Nu, nu am văzut această evaluare. Noi acum evaluăm anul 2017, în perioada în care am preluat mandatul. Nu pot să vă spun care au fost evaluările precedente, dar acum facem această evaluare, repet, pe absolut toate oficiile diplomatice ale României, tocmai pentru a avea o imagine mai corectă a ceea ce s-a desfăşurat ca activitate şi, mai ales, pentru a adopta măsurile necesare de accelerare a ridicării activităţii la un prag mult mai înalt", a explicat ministrul.

Teodor Meleșcanu a fost invitat să comenteze și dezvăluirile liderului PSD, Liviu Dragnea, care a susținut că Victor Ponta ar fi stabilit lista membrilor guvernului său împreună cu directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior.

"Din punctul meu de vedere, singurul lucru pe care pot să-l fac este să evaluez activitatea în postura de şef de misiune a oricărei persoane şi nu pot să mă refer la circumstanţe care au privit activitatea sa anterioară sau alte lucruri. Deci, evaluarea se face strict pe nivelul modului în care se îndeplinesc sarcinile care revin fiecărei ambasade", a precizat ministrul de Externe.

Întrebat dacă e normal ca directorul SRI să se implice în formarea guvernelor, ministrul de Externe a răspuns că "nu". 

"Nu, nu cred că este normal. Formarea unui guvern depinde exclusiv de voinţa majorităţii parlamentare care a câştigat alegerile. Din acest punct de vedere, guvernul este o formulă politică în măsură să asigure responsabilitatea îndeplinirii în activitatea guvernamentală a priorităţilor cu care partidele au câştigat alegerile sau pe care le-au prezentat populaţiei", a spus Teodor Meleşcanu.

Chestionat dacă i-a cerut cineva să-l schimbe pe George Maior, Meleșcanu a declarat: „Nu mi-a cerut nimeni să-l schimb pe dl Maior. O asemenea decizie trebuie luată după o evaluare și o analiză în care își desfășoară activitatea”.

Teodor Meleșcanu nu a dorit să comenteze dezvăluirile lui Liviu Dragnea.

„Este o problemă care nu intră în responsabilitatea mea. Nu cunosc ce s-a întâmplat. Am văzut și eu declarațiile dlui Dragnea, dar mai mult nu am ce să vă spun”, a spus Meleșcanu.

Ministrul de Externe a precizat că evaluarea ambasadorilor se va termina în maximum 1o zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.