Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea lovește mingea ridicată la fileu de tehnocrați: 'Vă asigur că din decembrie...'

liviu dragnea psd

Liviu Dragnea reacţionează la anunţul ministrului Muncii, care a afirmat că eliminarea plafonului indemnizaţiilor pentru mame a avut un efect negativ. Preşedintele PSD nu ratează ocazia de a critica Guvernul, pe care îl suspectează că vrea să diminueze drepturile financiare ale mamelor, şi de a promite că social-democraţii nu vor lua asemenea măsuri.

"Dintre toate problemele care sunt de rezolvat în România, actualul guvern a ales să evidențieze că indemnizațiile pentru creșterea copiilor sunt cam mari?!!!! Să fie oare o greșeală a acestui guvern neserios? Sau este chiar parte din programul lor de guvernare să le scadă? Indiferent care variantă este, vă asigur că, din decembrie, PSD-ul o să le readucă la valoarea corectă. Le-am crescut după ce Băsescu le-a tăiat în 2012 și o vom face din nou!", scrie Dragnea pe Facebook.

Vezi şi: După Traian Băsescu, și tehnocrații sunt în război cu mămicile: Indemnizațiile sunt prea mari

Reprezentanţii ministerului au atras atenţia că "după numai o lună de aplicare a măsurii adoptate în prima parte a anului de către Parlament, se înregistrează deja un dezechilibru în distribuirea echitabilă a resurselor bugetare alocate pentru plata ICC, iar această situaţie trebuie dezbătută public în următoarea perioadă".

Potrivit informaţiilor primite de la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, obţinute în urma unui studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii, un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea copilului, adică 242 persoane, consumă o treime din bugetul alocat, existând chiar cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 euro.

Ministerul Muncii a avertizat că impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie a fost de 70 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult faţă de estimarea iniţială. Totuşi, ministrul a precizat că Guvernul nu va opera tăieri de indemnizaţii, acest lucru fiind în eventuala sarcină a Parlamentului, care a şi eliminat plafonul.

Vezi și: SURSE - Traian Băsescu pregătește alianța care îl aruncă în Parlament

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.