Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoş Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: 'Reducerea decalajelor se va realiza prin dezvoltarea infrastructurii critice'

telegrafonline.ro
Ministerul Transporturilor

Reducerea decalajelor, respectiv atingerea aceluiaşi nivel de trai pentru toţi cetăţenii, se va realiza prin dezvoltarea infrastructurii critice, consideră Dragoş Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC).

"Reforma sectorului public poate include şi o nouă abordare privind finanţarea dezvoltării durabile a oraşelor şi comunităţilor inteligente. Am văzut că, deja, inclusiv Ministerul Fondurilor Europene s-a adresat nu doar dezvoltării oraşelor inteligente cât şi mediului rural inteligent pentru că reducerea decalajelor - vorbim să avem acelaşi nivel de trai pentru toţi cetăţenii - se va realiza prin dezvoltarea infrastructurii. Şi aici mă refer la un demers pe care îl am alături de colegii mei din Cabinet privind strategia de conectivitate fundamentată pe conceptul de infrastructuri critice - nu doar cele trei clasice de care ştim cu toţii, mă refer la infrastructura terestră, căi ferate, rutier, infrastructura de date, de care vremelnic mă ocup în prezent - şi infrastructura de transport de energie, dar şi cele care sunt adresate dezvoltării oraşelor la nivelul autorităţilor locale, precum infrastructura de utilităţi, apă şi canalizare", a menţionat Dragoş Preda la evenimentul online "Rising Cities. Smart Future 2020", potrivit agerpres.ro.

Citește și: BIOGRAFIE - Cine a fost marea actriță Draga Olteanu Matei/VIDEO

În opinia sa, conceptul de oraşe inteligente poate reprezenta "un reper important pentru viitoarele politici şi instrumente de reformă în domeniul dezvoltării urbane".

"Vorbim aici de fondurile alocate pentru reabilitare urbană şi cele pentru racordare la reţeaua de gaze şi canalizare recent lansate de către Ministerul Fondurilor Europene şi Guvernul Ludovic Orban, dar totodată, şi o infrastructură de mare interes şi anume infrastructura financiar-bancară. Conceptul de oraşe inteligente poate reprezenta un reper important pentru viitoarele politici şi instrumente de reformă în domeniul dezvoltării urbane", a mai spus secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.