Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drama 'Jusqu'à la garde' a primit premiul César pentru cel mai bun film

www.huffingtonpost.fr
cesar

Drama "Jusqu'à la garde", de Xavier Legrand, un lungmetraj șocant despre violența conjugală, a primit premiul César pentru cel mai bun film, la cea de-a 44-a gală a prestigioaselor trofee considerate Oscarurile industriei cinematografice franceze, potrivit Variety.com, scrie Mediafax.

Drama "Jusqu'à la garde", de Xavier Legrand, nominalizată în zece categorii, a mai primit premiile César pentru cea mai bună actriță (Lea Drucker) și cel mai bun scenariu original.

Filmul prezintă povestea unui băiat, Julien (Thomas Gioria), obligat de justiție să își împartă viața între timpul petrecut cu mama sa și cel în compania tatălui său (Denis Ménochet), pe care îl consideră un monstru violent. Filmul a avut premiera la Veneția, anul trecut.

Jacques Audiard a primit premiul pentru regie, pentru westernul englezesc "Sisters Brothers", cu Joaquin Phoenix, John C. Reilly și Jake Gyllenhaal. Audiard a primit același premiu pentru acest film și la Festivalul de la Veneția de anul trecut.

Filmul lui Jean-Bernard Marlin "Shéhérazade", care a avut premiera în secțiunea Semaine de la Critique la Festivalul de la Cannes 2018, a fost surpriza galei César 2019, după ce a obținut premiile pentru cele mai bune debuturi - Kenza Fortas și Dylan Robert, ambii actori amatori.

Citește și: Cea de-a 91-a ediție a galei premiilor Oscar - momente cheie din istoria ceremoniei

Debutul lui Andrea Bescond în lungmetraj, "Little Tickles", a fost premiat pentru cea mai bună actriţă, Karin Viard, şi cel mai bun scenariu adaptat (Bescond şi Eric Metayer).

Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Alex Lutz, care a jucat în cel de-al doilea lungmetraj regizat de el, "Guy", povestea unui bărbat care descoperă că este fiul unui cântăreţ francez.

Comedia "Le Grand Bain", de Gilles Lellouche, situată în universul înotului sincron, nominalizată în zece categorii, a primit doar premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin, interpretat de Philippe Katerine.

Lista completă a câştigătorilor se găsește pe site-ul organizatorului galei César, Academia de film franceză (l'Académie des Arts et Techniques du Cinéma).

Cea de-a 44-a gală a premiilor César a avut loc vineri seară, la Sala Pleyel din Paris. Actrița și cântăreața Kristin Scott Thomas a deschis, în calitate de președinte onorific, gala, unde cineastul american Robert Redford a primit un premiu pentru întreaga carieră.

Anul trecut, lungmetrajul "120 battements par minute", de Robin Campillo, a fost marele câştigător al galei, cu şase trofee, printre care şi cel pentru cel mai bun film.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.